NSSZ: Több százan vettek részt a videokonferencián

Egyszerre kilenc helyszín kapcsolódott össze a Nemzeti Sportszövetség és a Magyar Diáksport Szövetség videokonferenciáján – írja a Nemzeti Sportszövetség honlapja.

A szerdai interaktív fórumon több százan vettek részt az ország különböző pontjain. A tanácskozás témája a diáksport helyzete és jövőképe volt. A központi helyszín a Nyíregyházi Főiskola volt, ahol öt szakember tartott előadást, melyeket Pécsett, Szegeden, Egerben, Veszprémben, Győrött, Szombathelyen és két budapesti egyetemen figyeltek, majd a technika segítségével kérdéseket is feltehettek.

A kormányzat részéről Bardóczy Gábor, a Sportért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője tartott tájékoztatót a tervekről, majd a Szlatényi György, a Magyar Diáksport Szövetség főtitkára értékelte a jelenlegi helyzetet. Bartha Dénes megyei középiskolai szaktanácsadó a testnevelés érettségi rendszerének tapasztalatairól beszélt, majd jó például szolgáló intézmények vezetői mutattak mintát: Orendi Mihály a Debreceni Sportcentrum Sportiskola, Takács Sándor pedig a Nyírsuli részéről.

– Műfajában folyamatosan fejlődő koncepcióról van szó, ezúttal olyan elemeket is bevetettünk, melyeket eddig még nem: a résztvevők kivetítőkön követhették az eseményeket nagyobb termekben, és kérdéseket is feltehettek a Nyíregyházán lévő előadóknak – értékelt a konferencia után Győrfi János, a Nemzeti Sportszövetség főtanácsadója. – Jó lehetőség volt ez az alkalom arra, hogy integrációs stratégiánkat erősítsük, hiszen a Magyar Diáksport Szövetség szakmai támogatásával rendeztük a konferenciát. Az előadások nagyon tartalmasak voltak, nemcsak eredményekről, hanem életproblémákról is hallhattunk. A konferencia anyagát eljuttatjuk a jelenlegi sportirányításnak, melyet felhasználhatnak a rendszer újjáalakításakor.

A videókonferencia-sorozat októberben folytatódik: akkor az egyetemi és főiskolai sport helyzete lesz a középpontban.

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s