Kajak-Kenu: Két aranyat remél a kajak-kenu szövetség a londoni olimpián

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke azt mondta: hat éremmel, köztük két arannyal elégedettek lennének a két év múlva sorra kerülő, londoni olimpián.

A szervezet pénteki sajtóbeszélgetésén a sportvezető hozzátette: ez tartja reális célkitűzésnek, ugyanakkor a tapasztaltak szerint mindig van a csapatban tartalék, olyan versenyző vagy egység, amely meglepetést okozva állhat fel a dobogóra.

Storcz Botond szövetségi kapitány a jövő évi elvárásokat megfogalmazva arról beszélt, hogy az augusztusi, szegedi kvalifikációs világbajnokságon női kajakban és kenuban a maximális kvóta megszerzésére törekednek (ez előbbi szakág esetében hat, utóbbiéban négy), míg férfi kajakban a nyolc megszerezhető indulási jogból legalább négyet, de ideális esetben hatot szeretnének begyűjteni a Maty-éren. A versennyel kapcsolatban elhangzott, hogy megalakult a vb szervezőbizottsága, amelynek elnöke Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára, és most folynak a tárgyalások a pályával kapcsolatos esetleges műszaki fejlesztések megvalósításáról.

Baráth és Storcz elmondta: az idei szezon értékelése során részletes elemzések készültek, és konszenzus alakult ki a kapitány és az edzők között a jövő évi felkészüléssel kapcsolatban. Ezek szerint megmaradnak a kis szakmai műhelyek, de a válogatott tagjai központi edzőtáborokban is részt vesznek, a felek szerint ez garantálja majd a békés munkát.

Az elnök azt is bejelentette, hogy – ahogy tíz éve folyamatosan – az MKKSZ anyagi helyzete stabil, és fontos lépésnek nevezte, hogy a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel kötött megállapodásnak köszönhetően a sportágnak immár komplex orvosi háttere van. A mostani vezetőség mandátuma a londoni ötkarikás játékok után sorra kerülő közgyűlésig szól, s ahogy Baráth fogalmazott: addig semmilyen személyi változást nem terveznek.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s