Monicomp Liga: Haladás ultimátuma életbe lép, Véber vizsgamunkáról beszél

Kora este a Győri ETO- Lombard Pápa mérkőzéssel indul a Monicomp Liga 10. fordulója, majd pénteken a Duna Televízió által közvetített Újpest-Haladással folytatódik a program.

A 10. fordulójához érkezett a magyar labdarúgó bajnokság, amely ezentúl már a Monicomp Liga nevet használja. 17 órakor a Győri ETO fogadja a Lompard FC Pápa csapatát. Pintér Attila csapatában sok a sérült, hiszen Nicorec műtéten esett át, míg Babic térde továbbra sem jött rendbe illetve Ji-Parana is külön edz a csapattól. Ami biztos, hogy Stanisic és Ceolin már a csapattal edzett a héten, így minden bizonnyal számíthat rájuk Pintér Attila.

A két edző nyilatkozata:
Pintér Attila (Győr): – Mindent el kell követnünk, hogy a három pontot itthon tartsuk. Ennél fontosabb cél jelen pillanatban nem lebeghet előttünk.
Véber György (Lombard): – Nagyon jó, hogy ilyen hamar jön ez a mérkőzés, mert így a csapat kiküszöbölheti a múlt heti hibáját. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, az ETO egy nagyon erős csapat, amely azonban egy picit a várakozásokon alul szerepel. Nagyon stabil játékkal kell előrukkolnunk, ez egy vizsgamunka lesz a csapat számára velem szemben, mert plusz dolgokat is kérni fogok tőlük ezúttal. (lombarfcpapa.hu)

Az Újpest-Haladás mérkőzésen visszatérhetnek a szurkolók a stadionban, hiszen az MLSZ fegyelmi bizottsága csökkentette a büntetésüket egy zártkapus meccsre. Mészöly Géza együttese legutóbb Zalaegerszegen 2-1-es vereséget szenvedett, így mindenképpen javítani szeretnének a Hali ellen. A szombathelyiek a legutóbbi fordulóban Kecskemét ellen 1-0-ra kaptak ki és az utolsó helyről várják a lilák elleni meccset. Csertői Aurél és a szakmai stáb ultimátumot kapott, 2 meccs alatt 4 pontot kell szerezzenek a Haladással, különben a vezetőség megköszönheti nekik eddigi munkájukat. Közben Kenesei Krisztián bundagyanúba keveredett, ami miatt a játékos valószínűleg csak a cserepadon kap helyet, hiszen Csertői szerint fejben nincs olyan állapotban, hogy kibírjon 90 percet.

A két edző nyilatkozata:

Mészöly Géza (Újpest): Kritikus voltam a csapattal a zalaegerszegi vereség után, de úgy láttam, a játékosok elfogadták a mondanivalómat, és ezt szem előtt tartva készültek az elmúlt két hétben. Persze az edzők mindig optimisták az elvégzett munkával kapcsolatban, de úgy érzem, tényleg minőségi tréningek vannak a hátunk mögött. Persze a legfontosabb, hogy ennek a jelei láthatóak legyenek a pénteki mérkőzésen is. Tudjuk, hogy motivált ellenfél érkezik, ennek ellenére egyértelműen győzelemre kell játszanunk. Bízom abban, hogy a játékosok átérzik majd, milyen nagyszerű érzés lesz újra szurkolóink előtt kifutni a stadionba, hiszen a Szolnok ellen kiderült, már akkor is tudnak segíteni, ha a kapukon kívül vannak. (ujpestfc.hu)
Csertői Aurél (Haladás): A vezetőség által megfogalmazott ultimátomot elfogadtuk, megértettük, de a héten különösebben nem került szóba ez a téma az öltözőben. Tettük a dolgunkat, megpróbáltunk tisztességgel felkészülni az Újpest ellen. Nehéz meccs vár ránk, hiszen ellenfelünk jó kerettel rendelkezik, hatékony támadófutballt játszik, gyorsan, agreszívan focizik – ráadásul a hazai pálya előnyét is élvezi. Abban bízom, hogy a játékosok legalább a televíziós közevetítés miatt felszívják magukat, és bebizonyítják az országnak, hogy több van a csapatban annál, mint amit a tabella mutat. Szervezett, masszív futballra és meglepetésre készülünk – bár azért a döntetlen sem lenne rossz eredmény. (vasnepe.hu)

A 10. forduló párosításai:

Péntek: Győr–Pápa 17.00,
Újpest–Haladás 19.00 (DUNA TV)
Szombat: MTK–Debrecen 15.00, (Sport 1)
Vasas–Szolnok 17.00,
Siófok–Zalaegerszeg 17.00,
Honvéd–Kecskemét 17.00,
Ferencváros–Kaposvár 17.30 (Sport 1)
Vasárnap: Videoton–Paks 17.30 (Sport 2)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s