Monicomp Liga 10. forduló: Videoton-Paks 2-1

Vasárnap 17:30-kor a Monicomp Liga 10. fordulójának zárómérkőzésére kerül sor, amelyen az éllovas Videoton fogadja a Paks együttesét. Mezey György csapata növelheti előnyét a Ferencváros otthonában betliző Kaposvár előtt, míg a Paks jócskán előreléphet győzelme esetén. Tartsatok velünk az élő közvetítés alatt!

A Videoton 9 meccs alatt 6 győzelmet 2 döntetlent és 1 vereséget könyvelhet el, 20 ponttal vezetik a Monicomp Ligát. Legutóbb a Pápát győzték le 2-1-re Elek Ákos illetve a góllövőlistát vezető Andre Alves találatával. A Paks az utóbbi öt meccséből négyet megnyert, a 9. helyen áll 14 ponttal, ám ha meglepik a fehérváriakat, akkor a 4. helyre is feljöhet Kis Károly együttese. A tolna megyei gárda 7 meccs óta nem tudta legyőzni a Vidit sem hazai pályán, sem idegenben. A Videotonban biztosan nem játszhat sérülés miatt Nikolics, Nagy Dániel és Hidvégi, míg Elek Ákos eltiltását tölti.

Mezey György úgy véli a Paks ellen a kontrákra kell nagyon figyeljenek, de rutinfeladat számukra a győzelem.
– A “nagy darálás” folytatódik. Az ellenfeleink számára nagy kihívás, hogy a bajnokjelölttel játszhatnak, így az edzők esetünkben mindig nagyobb figyelmet fordítanak a csapatszervezésre, az összeállításra, a friss formára, a játékosok pedig fokozott motivációval futnak ki a pályára. Pont ezért nem olyan egyszerű mindenkit csak úgy “lelépni”. Ráadásul a héten egy kicsit kevert volt a felkészülés, hiszen a nemzeti együttesekben szereplők csak később csatlakoztak hozzánk. Ugyan már elmondtam, de ezúttal is megteszem: büszkék vagyunk rájuk, a felnőtt válogatott ígéretes játékkal nyert a finnek ellen. A Paksra visszatérve, az elmúlt időszakban nem kaptak sok gólt és a kontráik mindig veszélyesek. Ebben a szezonban, Kis Károly irányítása mellett stabilizálódott az együttes, motiváltabb is, mint amilyen volt, így egy jó középcsapattá nőtte ki magát. Ezt bizonyítja az is, hogy legutóbb a Pápát is legyőzték. Nekünk azonban rutinfeladatnak számít a győzelem kivívása egy középcsapat ellen, s ezt a játékosaim teljesítik is vasárnap! (vidi.hu)

Kis Károly az éllovas ellen természetesen nehéz mérkőzésre számít.
– A Videoton a jelenlegi bajnokság egyik favoritja, nagy esélyük van a bajnoki cím megszerzésére. Nagyszerűen összerakott csapat. Több olyan elemet is felvonultatnak, amik miatt borzasztó veszélyesek, valamint kiemelkedő képességű játékosokkal rendelkeznek. A kispadon is olyanok ülnek, akikkel bármikor szerkezetet tudnak váltani, és minőségileg frissíteni a játékot. Ebből következik, hogy rendkívül nehéz mérkőzés elé nézünk. Mi szeretnénk megnehezíteni a Fehérvár dolgát, amire csak akkor lehet esélyünk, ha ugyanolyan szervezetten, és egységesen játszunk, mint tettük azt az utóbbi találkozóinkon. (paksifc.hu)

Várható összeállítás:

Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Andics – Gosztonyi, Sándor, Farkas, Polonkai – Lencse, Alves
Paks: Csernyánszki Norbert – Fiola Attila, Éger László, Szabó János, Csehi Tamás – Heffler Tibor, Böde Dániel, Magasföldi József, Vayer Gábor – Kiss Tamás, Montvai Tibor

ÉLŐ

Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Andics – Gosztonyi, Sándor, Farkas B, Polonkai – Lencse, Alves

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi – Bartha, Böde, Sifter, Vayer – Kiss T., Montvai

17:20 Andre Alves lett szeptember hónap legjobb játékosa a pepsifoci.hu és a Sport TV közös kezdeményezésében, mely szerint minden öltöző kiválasztja az általuk öt legjobbnak tartott játékost az adott hónapban.

A szavazás eredménye.

A Videoton a mérkőzés teljes bevételét az iszapkatasztrófa károsultjainak javára fordítja.

A Paks kezdte a mérkőzést!

4′ A Videoton került helyzetbe, Lencse tette be középre a labdát Alvesnek, de a Paks menteni tudott.

Vayer Gábor optimistán várta a mérkőzést : „Videoton ide vagy oda, úgy gondolom, hogy optimisták lehetünk, mert az elmúlt mérkőzéseinken bármilyen eredmény is született, mindig jól, és szervezetten játszottunk, igazi csapatként mozogtunk. Ennek hatására egy-két kivételt leszámítva jöttek is az eredmények. Illetve mikor nem, akkor sem voltunk alárendeltek, csak éppen a szerencse nem nekünk kedvezett. Ezért Fehérvárra is úgy mehetünk, hogy ha a korábbi játékkal rukkolunk ki, és lesz hitünk, akkor meglephetjük őket. Mi közel sem leszünk annyira eredménykényszer alatt, mint a vendéglátóink. Ez a javunkra válhat. Nekik ki kell szolgálniuk a közönségüket, nekünk ezt kevésbé kell figyelembe vennünk. Játszhatunk rosszul is, de eredményesen.”

11′ GÓÓÓL! Vezet a Videoton! Gosztonyi elé pattant a labda egy paksi felszabadítást követően, aki egy csel után kapura tűzte a labdát, ami végül az egyik paksi játékosról került a hálóba.

16′ A Paks kontrája majdnem veszélyessé vált, Böde adta be a labdát Montvainak, de a Vidi kapusa még időben megfogta a labdát.

20′ Nagy paksi helyzet! Montvai kapott jó labdát, de középről telibe találta Bozsovicsot.

Andre Alves, ha ma gólt szerez, akkor beállítja Burcsa Győző és Szabó József közel három évtizedes rekordját, azaz egy szezonon belül, öt egymást követő bajnoki fordulóban is eredményes lenne.

31′ Lencse bal oldali beadását Polonkai sarokkal próbálta tovább tenni Alvesnak, de pontatlanul passzolt és a Paks kapusa begyűjtötte.

36′ Paksi akció, Montvai beadásába azonban előbb belefejeltek, majd Bozsovics kiöklözte.

38′ Siftert kell ápolni, miután a szeme alatt felszakadt a bőr.

42′ Büntető a Videotonnak! Alves került gólhelyzetbe, de Csernyánszki megállította.  Sárga a Paks kapusának.

Alves állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette a 11-est! Ezzel beállította a Burcsa Győző és Szabó József rekordját. 2-0

VÉGE az első félidőnek!

Második félidő

Egyik csapatnál sem volt csere.

48′ Vidi lövés, éppenhogy elgurult a Paks kapuja mellett.

3125 néző váltott jegyet a mérkőzésre!

64′ Montvait ugratta ki Böde, de Bozsovics elrúgta előle a labdát.

66′ Böde lőtt kb 10 méterről kapura, de fölé ment.

69′ Kettős csere a Videotonban: Gosztonyi helyett Szakály, míg Lencse helyett Mutunga a pályán.

71′ Szabadrúgás a Vidinek mintegy 22 méterről, Sándor György azonban a sorfalba lőtte.

75′ Első paksi csere: Kiss Tamást Magasföldi váltotta.

77′ Alves került gólhelyzetbe egy az egyben, de nem tudta ellőnni a lábával védő Csernyánszki mellett a labdát.

78′ Ismét Alves! Ugyanarról a helyről lőtt kapura, de ezúttal a kapufára rúgta.

80′ Utolsó cserék mindkét oldalon:  Polonkai le, Vasziljevics be  (Videoton) Montvai helyére Vári érkezett, míg Barthát Báló váltotta (Paks)

85′ Büntető a Paksnak. Böde tört kapu felé, Lipták csak szabálytalanul tudta megállítan!

Éger a kapu bal felső sarkába lőtte a 11-est!  2-1

90′ Vayer tudott kapura lőni, ám rosszul találta el a labdát és jócskán elkerülte a kaput.

VÉGE a mérkőzésnek! A Videoton 4 pontosra növelte előnyét a Kaposvárral és a Ferencvárossal szemben, a Paks pedig maradt a 9. a tabellán.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s