Női Kézi BL: Az utolsó intő jel lehet

A BL -csoportkör második mérkőzését megnyerte az ETO a Podravka ellen, ám a játékkép alapján senki sem örülhet maradéktalanul. A handball.hu -nak Konkoly Csaba, Simona Spiridon és Vérten Orsolya nyilatkozott.

Konkoly Csaba: Ilyen rossz játékkal, ilyen sok kimaradt helyzettel nagyon nehezen nyertünk idehaza. Ez talán az utolsó intő jel lehet mindannyiunk számára. 22-16-nál azt gondoltuk, hogy onnan akár még egy nagyarányú siker is összejöhet, ám azután megbosszulta magát az a tény, amiről folyamatosan beszélünk, hogy a visszarendeződéseknek óriási jelentőségük van. Nagyon sok gólt kaptunk olyan ellőtt labdákból, szervezetlen támadásból, vagy éppen kimaradt helyzetekből, mely törvényszerű, hogy el kell valakinek vállalni, ám a visszarendeződésekkel sok problémánk volt, utána pedig a saját sorsunkat nehezítettük meg ezzel. Végül talán a nagyobb rutin döntött a mi javunkra. Aminek döntenie kellett volna, az nyomaiban sem volt meg. Emellett a kapusteljesítmény írható még a javunkra: Kati fogott ziccereket, melyek után támadni tudtunk, és esetleg nagy nehezen gólt is csikartunk ki.

Simona Spiridon: Picit nehezebben indult a szezon, nem olyan jó formában játszottunk eddig, mint tavaly, de remélem, hogy fel tudunk javulni. Én is érzem, hogy nem hozzuk azt a teljesítményt, amit a nyár előtt tudtunk, de nem tudom, mi lehet a hiba. A visszafutásoknál és a támadások befejezésénél többet kell nyújtanunk. Az a feladatunk, hogy elfelejtsük a mögöttünk lévő rossz dolgokat, és tovább kell építkeznünk. Nagy koncentrációra lesz szükségünk a Ljubljana ellen jövő héten, hiszen fontos pontokról dönt az a meccs.

Vérten Orsolya: Szerencsém volt, ma nagyon jó labdákat kaptam a társaimtól, és végre a befejezéseim is stimmeltek. Nem szeretnék a múltra gondolni, mert akkor mindig csak visszazuhannék az önemésztésbe, inkább mindig próbálok előre nézni. Talán idén eddig a védekezésünk kicsit gyengébb volt, és így nem tudtunk olyan gyakran lerohanásokat levezetni. Ezen dolgozunk minden egyes nap, hogy a védelmünket ugyanolyan jó szintre fejlesszük, ahol az a tavalyi és a tavalyelőtti szezonban volt. A támadásunk is néha nagyon akadozik, így még azon is akad csiszolnivaló. A Podravkával szemben most is vezettünk már öt-hat góllal, és ha nem eresztettünk volna le, amikor fel tudtak jönni ránk, és ha végig tudtuk volna azt az iramot diktálni, amibe a második félidő elején belekezdtünk, akkor nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Idegenben megpróbálunk mindezeken javítani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s