Dr. Velkei György: “A sportolók olyan arcok a mai világban, akikre egyöntetűen mindenki fel tud nézni, nem sok ilyen szereplő van a mai magyar közéletben”

Dr. Velkei György (fotó: sportmenu.hu)

Az október 14-i sajtótájékoztatón, bejelentették a sportolók közös festésbe kezdenek, és ennek a műnek egy jótékonysági akció keretein belül elárverezik. A befolyt összeget a Bethesda Kórház által égési sérülésekkel kezelt gyermekek kapják meg. A sajtótájékoztató után rövid interjút készítettünk Dr. Veleki Györggyel, a Betheda Kórház főigazgatójával.

Sportmenü: Mit jelent a kórház számára ez a jótékonysági akció?

Dr. Velkei Görgy: Ez egy nagyon fontos dolog nekünk és a gyerekeknek, akik nálunk gyógyulnak. Sokrétű a kérdés, van egy olyan jelentősége, hogy egy kis bevételhez jutunk, amivel fel tudjuk újítani az égés-sebészeti osztályt, ezáltal kényelmesebb és gyerekközpontúbb lesz a környezet. Ami emellett nagyon lényeges, az az erkölcsi segítség, az összefogás, hogy a sportolók művészi alkotásokat készítenek. Ez nagyon rokon dolog azzal, amit mi csinálunk, mert sportküzdelem egy égési sérült gyermeket gyógyítani, másfelől az orvoslás kicsi művészet is. Harmadrészt a gyerekeknek, akik ezt a kritikus időszakot sokszor emberfeletti küzdelem átvészelni, ha nagyon megégnek. Hónapokat kórházban töltenek, műtétről műtéten esnek át, ezeknek a gyerekeknek lelki erőt fog adni. Azok a hősök, akiket olimpiai közvetítés alatt láttak, és tudják, hogy győzni tudtak, azok erőt fognak adni nekik, hogy ők is győzni tudjanak. Nem beszélve azokról a kollégákról, akik szintén sokszor nagy küzdelmet folytatnak, sokszor éjjel, nehéz körülmények között. A sportolók olyan arcok a mai világban, akikre egyöntetűen mindenki fel tud nézni, nem sok ilyen szereplő van a mai magyar közéletben.

Sportmenü: Már nyolc éve tart ez a jótékonysági akció, az elmúlt évekhez képest ez a mostani mennyire más, mint a többi?

Dr. Velkey: Valóban már évek óta tart ez a kezdeményezés, már többször segített minket a Suzuki ház. Ez egy nagyon szép zuglói összefogás, közel vagyunk egymáshoz, ismerjük egymás gondját baját. Ez most egy kuriózum, itt most azonkívül, hogy ismert művészeknek a képeit tudjuk eladni, ez az extra adalék. Ez a mostani nem csak pénzügyileg, de minden szempontból nagyobb jelentőségű az eddigieknél.

Sztársportolók ecsetet fogtak a beteg gyerekekért

Kárpáti Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s