A szurkolók csalódtak Rooneyban

Napok óta az angol sportsajtó szinte csak Wayne Rooneyval foglalkozik, miután a csatár kijelentette, hogy januárban szeretne távozni a Manchester Unitedtől. Először csak pletyka volt, majd Ferguson megerősítette a tényt, végül Rooney magyarázatot adott távozási szándékának okáról.

Az angolok bulldogja új becenevet kapott a MU szurkolóitól: „Rooney a kurva” Wayne Rooney ugyanis a napokban elmondta a sajtónak, hogy már nem érzi az ambíciót a Vörös Ördögöknél és új kihívásokra vágyik. Szerda este a MU Bajnokok Ligája meccset játszott az Old Traffordon, ám Wayne Rooney bokasérülés miatt nem játszhatott, de nem is volt jelen a stadionban. A szurkolók, akik vélhetően nagyot csalódtak kedvencükben, nem fogták vissza magukat és hatalmas transzparensekkel üzentek a nemrég szexbotrányba keveredő Rooney-nak.

„Coleen megbocsátott neked, mi nem fogunk.” „Ki most a kurva, Wayne?”

Hogy mi a tényleges igazság az ügyben azt lehetetlen átlátni, de az tény, hogy Ferguson és Rooney között valami megtört. A klub bennfentesei azt nyilatkozták, hogy kemény szócsatákat váltott egymással edző és tanítványa. Sir Alex keddi sajtótájékoztatójáról ám csak annyi derült ki, hogy ő maga nem érti Rooney döntését és nagyon meglepte, de már augusztus 14. óta tud arról, hogy Rooney nem akart szerződést hosszabbítani. „Hónapokkal ezelőtt még azt mondta innen akar visszavonulni, ez a legnagyobb klub a világon. Nem értem mi játszódott le a fejében, mi változott. Megvoltam döbbenve. Amikor találkoztam vele, csak annyit mondtam, hogy tiszteld a klubot, nem akarok semmilyen ostobaságot tőled. Minden alkalommal, ha bajban volt és a segítségemet kérte, akkor tanáccsal láttam el. Emlékeztettem arra, hogy a Manchester United az a klub, amelyben a lojalitás és a bizalom kap főszerepet edző és játékos között.”

A támadó szerdán megszólalt az ügyben és magyarázatul annyit mondott, hogy azért akar távozni, mert nyáron a MU nem igazolt világklasszis támadókat, márpedig ő trófeákat akar nyerni.
„Találkoztam a múlt héten David Gillel (a Mu egyik vezetője) és ő nem adott nekem biztosítékot arra, hogy a jövőben megerősíti a csapatot. Megmondtam neki, hogy nem szeretnék új szerződést kötni.”
Sir Alex, aki a 2000.meccsén ült a United kispadján, kemény napokon van túl, bizonyára érzi a súlyát annak, hogy mekkora veszteség éri csapatát, ha Rooney távozik. „Ezután a hét után, olyan mintha a 10 ezredik meccsemen ültem volna.”
Wayne Rooney hat évvel ezelőtt Evertonból szerződött a MU-ban és sokat köszönhet a klubnak, hiszen itt lett belőle sztár és nem panaszkodhat a trófeákat illetően sem. Bajnokok Ligája győztes lett, háromszoros Premier League győztes, klubvilágbajnok és háromszor emelhette magasba a Ligakupa trófeát.


Rooney iránt természetesen vannak érdeklődök, elsősorban a városi rivális Manchester City és a Chelsea, de felröppent a Real Madrid és a Barcelona neve is. A csatár az utóbbi hónapokban azonban nem mutatott jó teljesítményt, hiszen a világbajnokság pocsékul sikerült nemcsak számára, hanem az angol válogatott számára is. Aztán elérte a sérüléshullám, legutóbb a West Brom ellen is csak a kispadon ült. Ha januárig nem lép pályára, akkor mindössze 1 millió fontért kelhet el.

Sir Alex azonban még nem érzi úgy, hogy lefutott volna az ügy. „A Manchester United ajánlata még mindig megvan, hogy tárgyalásokat folytassunk a játékossal.”

Rooney vasárnap ünnepli 25. születésnapját és állítólag már kastélyában készül a partysátor, ahová minden bizonnyal Sir Alex Ferguson nem hivatalos.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s