Az angol foci ismét tarolt

A mezszponzoráció alapján, 128 millió eurónak megfelelő összbevételével az angol Premier League a leggazdagabb európai futballiga.

A szigetországi bajnokság először előzte meg a német Bundesligát, amelynek csapatai 118,5 milliót kapnak a jelenlegi idényben. Harmadik helyen a Serie A “szerénykedik” 65,9 millióval. Ami az egyes klubokat illeti, a legtöbb pénz a Manchester United számlájára érkezik: az amerikai AON cég átszámítva 23,6 millió eurót utal át a trikón szereplő reklámért. Csaknem ugyanennyivel gazdagodik évente a Liverpool a Standard Chartered Bank jóvoltából, a bwin fogadóiroda 23 milliót fizet a Real Madridnak, a Deutsche Telekom-felirat pedig 22 milliót ér a Bayern Münchennek.

A European Jersey Report kimutatása szerint egyre feltűnőbb a fogadóirodák szerepvállalása, ezek ugyanis – a tavalyihoz képest 40 százalékos növekedést produkálva – immár 78,9 millióval veszik ki részüket az európai élcsapatok mezszponzorációjából. A legtöbb pénzt, összesen 112,5 millió eurót a bankok és biztosítók fizetik.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s