A Rakonczay-házaspár újra szárazföldön

(fotó: felixpromotion.hu)

Rakonczay Gábor és Viktória az óceánkerülő házaspár nyolc vízen töltött nap után érkezett meg San Vicente szigetére, ahol a Mindelo városka közelében lévő öbölben horgonyt vetett. Újra szárazföldet, növényeket, embereket, épületeket láttak – a nyílt tenger, a hullámok után, újra a civilizáció várta őket – írja a felixpromotion.hu.

A „város” meglehetősen vadregényes volt (maradjunk annyiban, hogy a legkevésbé sem hasonlított az európai városokra), maga az öböl azonban tartogatott egy új ismeretséget: a Vikiék mögött húsz méterrel horgonyzó fahajó kapitánya, Rudolf Krautschneider meghívta őket egy kis beszélgetésre. A 68 éves cseh tengerész szakállas, idős ember, aki túl van már több föld körüli úton, sőt, járt az Antarktiszon is vitorláshajóval.

Gábor és Viki hamar megkedvelte Rudolfot, ment a sztorizgatás, kiderült, hogy a vén tengeri medve találkozott Gál Józseffel és Fa Nándorral, amikor a Szent Jupáttal földkerülésen voltak, méghozzá pont ott, Mindelo közelében, ahol most ők is találkoztak.

„Az óceánátevezésünket fantasztikus kalandnak tartotta, de jelenlegi utunkat a hírhedt déli-óceánok miatt túlságosan veszélyesnek találta és elmondta javaslatát, szerinte milyen taktikával haladjunk az Indiai és a Csendes-óceánon. Magyarázott a térképek fölé hajolva, majd amikor befejeztük az eszmecserét, kinyitott egy könyvet, amiben az előző hajói és azok által megtett utak voltak. A könyvben számos fotó volt tengerészekről, barátokról. Rámutatott az egyik nagy szakállú vitorlázó fotójára, majd a térképen Afrikától keletre az Indiai-óceánra. A barátja itt süllyedt el hajóstól egy viharban, majd megint a könyv következett egy másik fotóval és ismét a térkép, ahol egy másik tengerész odaveszett. Az ötödiknél, mondtam neki, értjük mit akar ezzel mondani és higgye el, komolyan vesszük a Déli-óceánok erejét…” – írta hajónaplójában Gábor is Viki.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s