November 8-án indul a FullTiltPoker.net Face the Pro bajnokság harmadik fordulója az RTL Klubon

Ezúttal két magyar játékos került a döntőbe.

November 8-án 23:20-tól indul az RTL Klubon a Face the Pro elnevezésű élő pókertorna harmadik szériája – amelynek fődíja több mint 100 000 euró. Ehhez a játékosoknak mindössze annyit kellett tenniük, hogy átverekszik magukat egy online freeroll tournament-en, ahol az országos illetve a regionális döntők során bekerülhetnek egy tévés döntőbe az RTL Klubon.

A harmadik széria döntősei kilenc országból érkeztek a fővárosunkba, hogy összemérjék tudásukat egymással és a Full Tilt Poker.net Red Projával. A versenyzők Romániából, Szlovákiából, Csehországból, Bulgáriából, Szerbiából, Horvátországból, Szlovéniából, Lengyelországból és Magyarországról érkeztek fővárosunkba és közülük összesen négy játékos képviseli a magyarokat. Hétfő estétől tehát újra izgulhatunk, hogy ki lesz Közép- és Kelet-Európa leendő pókerbajnoka.

A viadal lebonyolítása szerint a játékosokat nyolc darab nyolcfős asztalhoz sorolják. Az asztalok győztesei a 2500 eurós nyeremény mellett továbbjutnak a következő körbe, illetve a megnyert összeget meg is duplázhatják, amennyiben legyőzik a Full Tilt Poker egyik profi játékosát. A Red Prokat a negyedik szériában ezúttal a tavalyi év egyik nagy felfedezettje, a cseh Martin Kabrhel valamint a német Thomas Bihl képviselik. A második körbe jutott legjobb nyolc játékos már a Közép- Európa Póker Bajnoka címért harcol, ráadásul a harmadik helyezett 10, a második 20, míg a győztes 50 ezer eurós nyereményét is megkétszerezheti, ha legyőzi Gus Hansent, a Full Tilt egyik legjobb és legnépszerűbb profiját.

Mindezek tudatában ültek az asztalokhoz az ötödik és a hatodik forduló játékosai. A magyarokat négy pókerjátékos képviselte (zárójelben a Full Tilt Pokeren használt becenevük): Tinkó Márk (Marcus Majesty), Tóth Richárd (TudiBlue), Lukács Levente Barnabás (LukiLLL3) Sallai Márton (sziky_sm)

Az első asztalnál foglalt helyet Tinkó Márk, Lukács Levente Barnabás és Sallai Márton. Sallai orvosnak tanult, 2007 óta ismerkedik a játékkal. Heti 15-20 órát játszik online és jobban is szereti ezt a formáját a pókernek, hisz sokkal kényelmesebb, gyorsabb és könnyebb. Ugyan jelenleg még nem profi játékos, de ez a torna meggyőzte arról, hogy nem lehetetlen profivá válni. Csak kitartás és munka kell hozzá. Önmagát könyvek olvasásával és rengeteg gyakorlással fejleszti.

Tinkó Márk jelenleg egyetemen tanul, és 2008 óta játszik pókert. Hetente akár 40-50 órát is a virtuális posztók mellett ül és képzi magát. „Nagyon komoly szempont volt a Gus Hansen elleni küzdelem, hogy neveztem erre a tornára. Természetesen nem csak az ő személye miatt jelentkeztem, hiszen a pénzösszeg és a játék lehetősége is komoly motivációt jelentettek – nyilatkozta Tinkó. Szeretem és tisztelem a játékot, amikor valaki szerencsejátékként kezeli a pókert az asztalnál az tönkreteszi az egészet. A stratégia és akarat nagyon fontos tényezők – tette hozzá.”

Romániából érkezett Lukács Levente, akit leginkább a pénznyeremény motivál a játék során. – Informatikus szakmámnak köszönhetően sokat ülök a számítógép előtt, így szabadidőmben on-line pókerezek. Élőben csak barátokkal játszottam eddig, nagy élmény lesz a Face the Proban szerepelni – mondta a verseny előtt a székelyudvarhelyi pókeres. Magát kezdő játékosnak tartja még ugyan, ezért úgy gondolja, hogy szüksége lesz szerencsére is a továbbjutáshoz, bár tudja, hogy a pókerben a tudás a legfontosabb.

Négyükért lehet ezentúl izgulni az Face the Pro TV show-ban, november 8-tól az RTL Klubon. Ha valaki kedvet kap a versenyen való induláshoz, akkor ezt könnyen megteheti, mert a verseny teljesen ingyenes, köszönhetően a FullTiltPoker.net-nek, hiszen nincsen nevezési díj. Ahhoz, hogy valaki részt vehessen a tornán, nem kell mást tennie, mint kvalifikálni egy freeroll selejtezőn a www.fulltiltpoker.net oldalon. A Face the Pro már a hajrájához érkezett, de még mindig van lehetőség arra, hogy kipróbálja bárki a tudását, és megmérkőzzön Gus Hansennel. Az utolsó 16 játékos, akinek lehetősége lesz megmérkőzni a híres dánnal a november 27. regionális online döntőben mérkőzik meg egymással. Az első körös versenyek mindennap 19:15-kor kezdődnek.

Minden nyolchetes kvalifikációs torna végén 16 játékos kap helyet az azt követő TV show-ban amelyet, az RTL Klubon, a Cool TV-n és a Sport Klubon is közvetítenek 2010. július 26-tól. Azok a játékosok, akik bejutottak az élő döntőbe, két, egyenként nyolcfős asztalon mérkőznek meg a 2500 eurós díjért. Ezt követően a két asztal nyertese megduplázhatja nyereményét és nyerhet még egyszer 2500 eurót azáltal, hogy részt vesz a European FullTiltPoker.net Pro Heads Up-ban, ahol megmérkőzhet a FullTiltPoker.net egyik profi játékosával. Természetesen ezt az összecsapást is az RTL Klub kamerái kereszttüzében játsszák a versenyzők Budapesten.

###

A Full Tilt Pokerről

A FullTiltPoker.net egy ingyenes online póker iskola, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megtanuljanak mindent a pókerről a Full Tilt csapat segítségével. A Full Tilt Póker csapata egy elit csoport, amelyet a legjobb pókerjátékosok alkotnak, mint Chris Ferguson, Phil Ivey, Howard Lederer, Jennifer Harman, Erick Lindgren, Erik Seidel Andy Bloch, Phil Gordon, John Juanda, Mike Matusow, Gus Hansen, Allen Cunningham, Patrik Antonius és Tom Dwan. Összességében ezek a játékosok a profi karrierjük során 53 világbajnoki címet szereztek a mai napig. Csak a FullTiltPoker.net biztosít ingyenes játék és beszélgetési lehetőséget a világ legjobb póker profijaival, valamint hasznos tanácsokat a játékosok póker képességének javítására.

A FullTiltPoker.net által kínált ingyenesen letölthető szoftver a póker profikkal együttműködésben került kifejlesztésre, hogy a lehető legjobb feltételeket nyújtsa a pókerjátékok minden változatára. Az innovatív grafikával rendelkező és csúcstechnológiát képviselő póker szoftverrel, a FullTiltPoker.net-en szerezhetőek meg a legjobb online póker tapasztalatok. A FullTiltPoker.net-en csak játékpénzzel lehet játszani. Valódi pénz használata a weboldalon nem lehetséges. Az oldal használatához szükséges alsó korhatár 18 év.

Hozzászólás