Női Vízilabda: Vége az alapszakasznak

Elérkeztünk az alapszakasz utolsó fordulójához, mely után kialakul a középszakasz alsó és felsõ háza, elõbbiben öt, utóbbiban hat csapat folytatja a küzdelmeket – számolt be az nvv.hu.

Az elsõ hat csapat (sorrendben: Dunaújváros, Eger, Szentes, Szeged, British WP, BVSC) oda-visszavágó alapon játszanak a középszakaszban, majd az egymás elleni mérkõzések után kialakuló sorrend 5-6. helyezettje csatlakozik az alsóházhoz, míg az elsõ négy keresztbe játszik egymással és végül jön a döntõ, illetve bronzmérkõzések.

Szerdán és szombaton játszák le a középszakasz elsõ két fordulóját, majd februárban folytatódik a bajnokság, azonban a Héraklész I. csapata minden mérkõzését januárban és februárban játsza le.

UVSE-Héraklész II. 14-3 (4-1, 3-0, 4-0, 3-2)
Góllövõk: Bodrogi Zsófia 4, Kökény Szonja 2, Fajtha Bernadett 2, Mecseki Petra 1, Kocsis Laura 1, Kiss Cintia 1, Sikter Diána 1, Kuna Klaudia 1, Korényi Zsófia 1; illetve Andesz Ivett 1, Gurisatti Gréta 1, Gillich Aletta 1
Emberelõny: 3/7, 0/4
Büntetõ: 2/3, 1/1

Jöttek, láttak, gyõztek- írhatnánk, ha az újpestiek nem hazai pályán verték volna könnyedén a fõként dunaújvárosi ifjakból álló Héraklész II. csapatát. A lényegen azonban nem változtat, miszerint kevés ellenállást tanúsítottak a vendégek, így bezsebelhette utolsó alapszakaszbeli gyõzelmét az Újpest, ám ennek ellenére kénytelen az alsóházban folytatni, mert végül a 7. helyen fejezték be az említett alapszakaszt, míg mai ellenfelük, a Héraklész II. a 10. helyen.

Kecskemét-Honvéd 6-6 (1-1, 1-1, 2-2, 2-2)
Góllövõk: Mészáros Kitty 4, Kõrõsi Andrea 2; illetve Kövesdi Vivien 2, Leimeter Dóra 1, Olajos Dóra 1, Dombrádi Fruzsina 1, Garda Krisztina 1
Emberelõny: 0/8, 1/5
Büntetõ: 2/2, 1/1

A forduló másik meglepetés eredménye, hiszen a Honvéd erõsebb játékerõt képvisel az újonc Kecskemétnél, csupán kapus poszton büszkélkedhet egy ifjúsági válogatott kapussal, míg a Honvéd egyedül kapus poszton nem rendelkezik válogatott játékossal. Hiába védekezett eredményesen emberhátrányban a hiányos csapattal kiálló vendég Honvéd, sajnos saját elõnyeit õk sem tudták kihasználni és végül döntetlenre tudták menteni a mérkõzést a kecskemétiek.
A Honvéd 8. helyen, a Kecskemét az utolsó, 11. helyen végzett az alapszakaszban és az alsóházban folytatják.

Szeged-British WP 13-10 (5-2, 0-3, 3-3, 5-2)
Góllövõk: Dalmády Petra 5, Drávucz Rita 4, Tóth Ildikó 2, Dalmády Szandra 1, Hegedûs Renáta 1; illetve Chloe Wilcox 3, Ciara Gibson-Byrne 1, Angela Winstanley-Smith 1, Lisa Gibson 1, Alexandra Rutlidge 1, Francesca Clayton 1, Aine Hoy 1, Francesca Snell 1
Emberelõny: 1/8, 2/10
Büntetõ: 5/6, 1/1

Dalmády Petra úgy tûnik igazolni akarta az új szövetségi kapitány döntését, mely szerint behívta a felnõtt válogatott decemberi összetartására, ahogy Drávucz Rita válogatott csapatkapitányhoz méltón szórta a gólokat. Az igazsághoz tartozik, hogy az angol válogatott elsõ számú kapusa, Rosemary Morris nem volt nevezve a mérkõzésen, ennek ellenére a szegediek nem tudtak élni elõnyeikkel, ám pótolták büntetõbõl és akcióból.
A Szeged végül az alapszakasz 4., az angol válogatott 5. helyen végzett, így mindkét csapat a középszakasz felsõházában folytathatja szerdán.

Dunaújváros-Eger 6-9 (2-2, 1-2, 1-4, 2-1)
Góllövõk: Poszkoli Rita 2, Primász Ágnes 2, Keszthelyi Rita 1, Zsámbók Lili 1; illetve Kertes Anna 2, Illés Henrietta 1, Czigány Dóra 1, Pardi Petra 1, Antal Dóra 1, Pengõ Nikolett 1, Bene Kinga 1, Pócsi Bianka 1
Emberelõny: 4/15, 2/6
Büntetõ: 0/1, 1/2

Kissé meglepõ módon, az utolsó alapszakaszbeli mérkõzésen botlott elõször a bajnokságban eddig a bajnoki címvédõ Dunaújváros. A mérkõzés feléig még fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a vendég Eger módszeresen ellépett ellenfelétõl, míg az újvárosiak vért izzadtak 1-1 gólért. Jól védekezett az Eger és türelmesen támadott, majd az edzõ nélkül maradt Dunaújváros (Mihók Attila piros lapot kapott) próbált csökkenteni a különbségen, sikerrel. Ettõl a vereségtõl függetlenül a Dunaújváros megõrizte elsõ helyét a bajnokság alapszakaszában, míg az Eger másodikként jut a középszakaszba.

Szentes-BVSC 14-7 (6-1, 3-3, 2-2, 3-1)
Góllövõk: Miskolczi Kitti 3, Kotova Anastasiya 3, Gémes Alexa 2, Brávik Fruzsina 2, Gyõri Eszter 2, Hevesi Anita 1, Magariyama Shino 1; illetve Kisteleki Hanna 2, Illés Anna 2, Csabai Dóra 1, Bors Dorottya 1, Kele Nikolett 1
Emberelõny: 2/7, 3/10
Büntetõ: 2/3, –

Lehengerlõen kezdett a Szentes, a kapuban Gyöngyössy Anikóval, a BVSC szinte szóhoz sem jutott, azonban Petrovics Mátyás ébresztõt fújt csapatának, akik az utolsó negyedig már egyenragú társai voltak a Magyar Kupa gyõztes hazai csapatnak. Az utolsó negyedben azonban hiába a fegyelmezett védelem, a szentesi ifjúsági válogatottak Hevesi Anitával kiegészítve még betaláltak.
Mindkét csapat bejutott a felsõházba, így kétszer még biztosan játszhatnak egymás ellen ebben a szezonban.

A BVSC vasárnap még játszik a Héraklész I. csapatával, ahogy a Honvéd is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s