Erdei Zsolt: “a péntek este megnyert Prima Díjamból felajánlottam egymillió forintot az iszapkatasztrófa áldozatai számára”

Madár Devecseren

Az „Arc az Egészségért Alapítvány” kezdeményezésére december 4-én, szombaton délelőtt számos sportoló kiválóság és közéleti személyiség jelenlétében emlékfalat avattak Devecseren, a devecseri és kolontári vörösiszap-katasztrófa emlékére.

A 11 méter hosszú és 2,5 méter magas „Összefogás-falon” a szörnyű tragédia pillanatait, az iszapömlést és annak következményeit két devecseri, két kolontári és nyolc pécsi fiatal örökítette meg. A képen egy törött homokóra látható, mely az iszaptározót jelképezi, az önkénteseket egy körben állva festették meg az alkotók, míg egy fiatal pár a fény felé fordulva a túlélésért mond köszönetet. Az alkotás a devecseri kastélyparkban a tragédia pillanatának és az önkéntes segítőknek, valamint az áldozatoknak és családtagjaiknak állít emléket. Az „Arc az egészségért alapítvány” arca és egyik alaptója Erdei Zsolt elmondta, hogy az élete folyamán a sportban megtapasztalt lelkierőre különösen nagy szükség lehet ebben a nehéz időkben, és mindenkit az összefogásra bíztat. Szörnyű tragédia ez, amely sajnos emberéleteket is követelt, családok otthona semmisült meg, és eltűnt az élhető élettér. Ökölvívó világbajnokunk kiemelte, hogy példátlan volt Magyarország összefogása a tragédiát követően, mind az emberek, mind a média, mind pedig a segíteni szándékozók egy emberként álltak ki a rászorulókért, amely elengedhetetlen egy ilyen helyzetben. Az újrakezdés jelképeként pedig még egy fenyőfa elültetésre is sor került.

Erdei Zsolt:

„Nem szerettem volna üres kézzel jönni, így a péntek este megnyert Prima Díjamból felajánlottam egymillió forintot az iszapkatasztrófa áldozatai számára, mert úgy érzem, látva Devecser és Kolontár tragédiáját, hogy nem lehet elég segítséget nyújtani az itt élők számára. Az arcommal, az ismertségemmel is próbálok tenni az ügy érdekében, és felhívni embertársaim figyelmét arra, hogy aki tud, segítsen. A katasztrófa után elkészítettünk egy jótékonysági felhívást is, amely a nemzeti segélyvonalat és a segítségnyújtás fontosságát emelte ki. Őszintén remélem, hogy volt hatása, és sok sok segítő kéz adakozott oda, ahol most a legnagyobb szükség van rá. Az alapítvány munkájával is azon leszünk, hogy a lehető legtöbb segítséget nyújthassuk. ”

Közvetlen a fal mellett egy emlékhely is kialakításra került, ahol az összefogás jelképeként bárki egy-egy lakatot helyezhet el. Devecser azt szeretné, ha az emlékhely egyfajta zarándokhellyé is válna a jövőben.

Vodpod videos no longer available.

Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s