FIFA: mégis változhat a helyszínkijelölés menete

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy változni fog a 2026-os világbajnokság helyszínének kijelölési menete.

Jerome Valcke hétfőn még úgy nyilatkozott, hogy a szervezet végrehajtó bizottsága jelenleg nem tárgyal a voksolási rendszer módosításáról, annak ellenére, hogy elismerte, politikai döntést hozott a szervezet végrehajtó bizottsága múlt csütörtökön, amikor a 2018-as vb-t Oroszországnak, a 2022-est pedig Katarnak ítélte. A sportvezető kedden elmondta, a FIFA-nak 2018-ig van ideje dönteni arról, hogy változtatni kell-e az eddigi rendszeren, vagy sem.

Valcke ugyanakkor kiemelte, a múlt csütörtöki szavazás “tökéletesen szervezett, tökéletesen átlátható, s teljes mértékig ellenőrzött” volt.

A szövetség múlt csütörtöki döntése után felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint a politika túl nagy szerepet játszott a szavazásban.

A végrehajtó bizottságban az idén 24 helyett csak 22 tag szavazott, mert két tagot korrupció miatt korábban eltiltott a FIFA etikai testülete.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s