Törő újra Újpesten

Jövőre Törő újra táncol! Persze csak a partvonal mellett. Törőcsik András, az egykori válogatott futballista 2011-ben korábbi együttese, az Újpest alkalmazottjaként vállal munkát – írja a Bors.

Augusztus végén még az életéért imádkoztunk, miután az 55 éves Törőcsik András beverte a fejét, és emiatt életmentő koponyalékelésen – később pedig csípőprotézis- műtéten – esett át. A gondos orvosi kezelésnek köszönhetően a 45-szörös válogatott „Kese” ismét jól van, s bár egy kéthetes kondicionálásra ismét kórházba vonul, az új évben munkát vállal.

– Valóban felvettük a kapcsolatot Andrással – erősítette meg információnkat Kovács Zoltán, a lila-fehérek sportigazgatója. – A részletekről még tárgyalunk. Terveink szerint Törő játékos-megfigyelőként vagy együttesünk csatárjátékának javítása érdekében szaktanácsadóként dolgozna Újpesten.

– Nagy kihívás és megtiszteltetés számomra, hogy szeretett klubom felkért erre a szép feladatra, igyekszem minden tudásommal segíteni majd az Újpestet – mondta Törőcsik, aki egyébként támogatást kap a magyar old boys válogatott főszponzorától, a Victoria Gyereksegítő Alapítványtól is.

– Amikor édesapám, Mészöly Kálmán szövetségi kapitányként dolgozott, Andris volt a kedvenc játékosa – árulta el Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője. – 1981-ben, a Vasas tartalékcsapatának játékosaként magam is játszottam ellene egy barátságos meccsen. Múltja, szakmai képzettsége megkérdőjelezhetetlen, sokat remélek tőle, a mai futballban is naprakész.

A szakvezető azt várja, Törőcsik vegyen részt az élvonalbeli csapat edzésein, a tavaszi idényben pedig a tétmeccsek után elemezze a lilák csatárjátékát, majd mondja el, mit kell tenni az eredményesség javításáért.

Hozzászólás