A kormány jövőre másfélszeresére növeli a sport támogatását

A kormány a jövő évi költségvetésben több mint másfélszeresére növeli az idei 16 milliárd forintos, sportcélokra fordítható állami keretet – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

A közleményben Balogh Gábort, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadóját idézik, aki – mint írják – kiemelten fontosnak tartja, hogy jövőre több költségvetési forrás jut majd az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztésére és fenntartására. Hangsúlyozzák: jövőre egyebek mellett elindítják a Puskás Ferenc Stadion és az olimpiai központok felújítását, továbbá nagyobb figyelmet fordítanak a települési közoktatási intézmények sportcélú építményeinek fejlesztésére is.

A kormány célja, hogy az iskolások számára megfelelő környezet álljon rendelkezésre az iskolai testmozgáshoz, valamint a 2011-2012-es tanévtől bevezethetővé váljon a mindennapos testnevelés. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint 2011-ben a versenysport támogatására is több forrás áll majd rendelkezésre a londoni olimpiára való intenzív felkészülés részeként. A versenysport és a szabadidősport “egészséges egyensúlyának” megteremtése érdekében azonban a szabadidősport támogatására szánt források is növekednek majd – mutatnak rá a közleményben.

Hozzáteszik: Balogh Gábor célja még az is, hogy az uniós támogatások között nagyobb arányban jelenjen meg a sport támogatása, a miniszterelnök tanácsadója ezért azt kezdeményezte, hogy a kiemelten fontos sportberuházások közül minél több kerüljön be az Új Széchenyi Tervbe.

Balogh kiemelten fontosnak nevezte még a Magyarország számára a Norvég Alapból rendelkezésre álló 153 millió eurós támogatást is, amely olyan sportprojekteket támogathat, amelyek mögött belföldi, illetve uniós finanszírozás sem áll.

(MTI)

A kormány jövőre másfélszeresére növeli a sport támogatását” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s