A levegőben szállni, s a vízen siklani

 

Körmendi Petra

Mindig is sportolt valamit: műkorcsolyázott (bár önkritikusan úgy fogalmaz, leginkább esett-kelt a jégen), úszott, s aztán, amikor 11 éves lett, Velencén, a nyaralójuktól nem messze megépült a wakeboard-pálya. S ezzel el is dőlt, hogy Körmendi Petra (alias PeBi) sportolói pályafutása milyen irányba halad tovább – írja a felixpromotion.hu.

Elég volt néhányszor lemenni a tóra, elég volt rákapni a wakeboard ízére, és már nem volt menekvés – bár ha őszinte akar lenni, nem is nagyon akart menekülni, hiszen szinte az első perctől kezdve látszott, van tehetsége hozzá.

S kell-e ennél több egy tinédzsernek?! Aligha.
A wakeboard-ban fontos az egyensúlyérzék, az erőnlét, és az, hogy az ember tudja kontrollálni a testét a vízen és a levegőben egyaránt” – mondta „PeBi”, aki 2007-ben kezdett el versenyezni, méghozzá úgy, hogy az idősebbek, az akkor már jónak számító versenyzők megkérdezték: lenne-e kedve elindulni egy dunaharaszti viadalon. Ezt a kérdést akkora megtiszteltetésnek érezte, hogy eszébe sem jutott nemet mondani.

Nagyon jó élményként él bennem az az első verseny, hiszen a gyerekek mezőnyében második lettem, s ez még jobban meghozta a kedvemet. De nemcsak az eredmény miatt éreztem jól magam, hanem a hangulat is megfogott – ez a mai napig nem változott, élvezem az összes versenyt” – vallotta be Petra, aki azóta két junior országos bajnoki címet szerzett a lányok mezőnyében (az idén és tavaly), s aki nemrég csatlakozott a Felix Promotion versenyzőinek táborához. (Elmondása szerint azért, mert úgy érzi, ez a kapcsolat előre viheti sportolói karrierjét.)

A fiatal tehetség nem csak itthon gyűjti a babérokat, a tavalyi Európa-bajnokságon a lányok mezőnyében harmadikként végzett, az idén pedig az osztrák kupasorozat összetettjében diadalmaskodott.

S hogy mi lehet a végcél?
„A világbajnokságon a győzelemért küzdeni. Természetesen ez mindenki álma. Ami engem illet, egy-két évig még maradhatok a juniorok között, de párhuzamosan már rajthoz állhatok egy-egy versenyen az open, vagyis a felnőtt kategóriában, hogy tapasztalatot szerezzek. De persze addig is, míg eljön a továbblépés ideje, szeretném megvédeni a junior bajnoki címemet…” – vázolta a rövid távú terveit PeBi, aki azt is elárulta, a wakeboard szépsége éppen ugyanaz, mint a nehézsége, vagyis az, hogy az ember az új trükkök tanulása közben folyamatosan a teljesítőképessége határait feszegeti, s olykor-olykor át is lépi azt, nem másért, csak azért, mert hisz saját magában.

Hatalmas élmény szállni a levegőben és vízen siklani” – mosolygott a mostantól Felix Promotion által képviselt Körmendi Petra, akinek az ereje az elem-trükkökben rejlik – ezek röpítik őt egyre feljebb és feljebb a ranglétrán.

Az idei szezonnak persze már vége, PeBi lassan elkezdi a téli felkészülést: fut, edzőterembe jár és akrobatikai edzéseket végez (gumiasztalon, szivacsgödörben – majdnem pont úgy, mint a szertornászok), hogy a lehető legjobban tudja kontrollálni a mozgását a levegőben.

Az új idényben pedig jöhetnek az újabb csaták, az újabb kihívások – a magyar mezőny ugyanis évről évre egyre sűrűbb, így azután egyre nehezebb is versenyeket, bajnokságot nyerni. Körmendi Petra azonban kedveli a nehéz feladványokat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s