Olimpiai bajnokai köszöntötték Kiss László mesteredzőt, aki hétfőn lesz 70 éves

Olimpiai bajnok tanítványai, a három olimpián ötszörös egyéni aranyérmes Egerszegi Krisztina és a 2000-ben, Sydneyben győztes Kovács Ágnes személyesen, Schmitt Pál köztársasági elnök pedig levélben köszöntötte Kiss László mesteredzőt, az úszóválogatott szövetségi kapitányát, aki hétfőn lesz 70 éves.

A jeles nap alkalmából a Testnevelési Egyetem dísztermében az úszás tanszék vezetői ünnepi konferenciát hívtak össze, amelyet a tanszékvezető Sós Csaba nyitott meg, majd a hazai szövetség elnöke, Gyárfás Tamás és a szintén külföldön tartózkodó Tihanyi József, a TF dékánja üdvözölte videoüzenetben Kiss Lászlót, aki vasárnap Dubajba, a rövidpályás világbajnokságra indul.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nevében Molnár Zoltán főtitkár méltatta a szakembert. Gratulált mesterének a világrekorder, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok, jelenleg utánpótlás-kapitány Güttler Károly, s köszöntötte az ünnepeltet Ruza József MUSZ-főtitkár, Hargitai András korábbi szövetségi kapitány és Kiss László szakmai “örököse”, Turi György, a kőbányai úszóműhely irányítója is.

A számos vendéget felvonultató eseményen levetítették azt a filmet, amelyet Tóth Ákos, az úszás tanszék korábbi vezetője készített kifejezetten erre az alkalomra.

(MTI)

Hozzászólás