Póker: Gus Hansen Budapesten járt!

Gus Hansen

A világ egyik legismertebb pókerjátékosa a magyar fővárosba látogatott, amelyen a FullTiltPoker.net szervezésében elindított Face the Pro elnevezésű ingyenes szupertorna hétfői zárására érkezett.

A nemzetközi sajtótájékoztatót december 15-én a Budapesti Lé Meriden hotelben tartotta meg a Full Tilt Poker.net az első kimondottan közép- és kelet-európai játékosoknak tartott pókerversenyéről, a Face the Pro-ról!

A versenyzők egy teljesen ingyenes online pókerversenyen kvalifikálhattak a döntőre, Magyarországon kívül még 16 országból. A döntő Budapesten kerül megrendezésre, amelyet az Rtl-klub-on, a Cool Tv-n és a Sport Klubon lehet majd figyelemmel kísérni.

A sajtóeseményen három pókeres vett részt: a dán Gus Hansen mellett jelen volt a FullTiltPoker két magyar profija: Kaló Dénes és Kwaysser Valdemár Ákos “Luigi”.

Az eseményről bővebben itt olvashatsz.

A FullTiltPoker.net a világ leghitelesebb póker oldala, ezúton invitált minden lelkes póker rajongót, hogy részt vegyen az első közép-és kelet-európai pókerversenyen a Face the Pro-n. A verseny egy egyedülálló lehetőséget biztosított arra, hogy a jelentkezők egy teljesen ingyenes, magas szintű online pókerversenyen játszhassanak. A televíziók által élőben közvetített döntőben a világ egyik legismertebb póker játékosa, Gus Hansen várta a legrátermettebb embert, aki hazaviheti a több, mint 100 000 eurót, és ezáltal Magyarország póker hősévé válhatott. A verseny kiváló lehetőséget biztosított a magyar játékosok számára, hogy a legjobbak legjobbjai ellen tegyék próbára tudásukat, mindezt akár egy országos televízió műsorában. A verseny teljesen ingyenes volt, köszönhetően a FullTiltPoker.net-nek, nem volt nevezési díj sem, hogy a póker szerelmesei szabadon élvezhessék ezt az egyedülálló élményt.

A póker a készségek játéka, így, mint minden játéknak, ennek is megvannak a bajnokai. A FullTiltPoker.net az egyetlen olyan hely a világon, ahol a földkerekség legtehetségesebb pókerjátékosaitól lehet tanulni. A FullTiltPoker.net ászai valamennyi felmerülő kérdésre szívesen válaszolnak,  hogy általuk (tovább)fejleszthessék játéktudásukat és képességeiket a pókerrajongók. Csak a FullTiltPoker.net-en van lehetőség arra, hogy az olyan világhírű játékosoktól kérjünk tanácsot, mint Gus Hansen, a dán póker profi, akinek a világon egyedüliként van négy World Poker Tour (WPT) címe, Erik Seidel nyolcszoros WSOP karkötő birtokos, a Celebrity Poker Showdown házigazda Phil Gordon, vagy Howard Lederer, aki oktató videói és élő pókerközvetítés kommentárjai miatt megkapta a „The Professor” nevet.  De említhetnénk még akár Chris „Jesus” Fergussont is, aki 5 World Series of Poker karkötő tulajdonosa, és akinek a győzelmét a 2000-es döntőben az egyik legtöbbet eladott póker könyvben, a Positively Fifth Street-ben is megörökítették. A FullTiltPoker.net csapatát erősíti Phil Ivey is, akinek az elmúlt két év döntői meghozták a hírnevet, mint a világ legfelkapottabb fiatal játékosa és a világ legjobban félt, tisztelt játékosa. Ez a lehetőség a pókeresek számára egy olyan alkalom, mint egy sakkjátékosnak Garri Kasparov ellen játszani, egy snookeresnek Stephen Hendry ellen kiállni, vagy mint egy foci játékosnak együtt rúgni a labdát a Cristiano Ronaldóval. Köszönhetően a Face the Pro-nak az első közép-és kelet-európai pókertornának, néhányan ezek közül a legendák közül Budapestre érkeztek, és Magyarország minden játékosa megkapta az esélyt, hogy játszhasson ellenük és kipróbálhassa a képességeit.

“A póker a készségek játéka. Ezért a világ legjobb játékosai közül kilencen megalkották a FullTiltPoker.net oldalt, hogy lehetővé tegyék az érdeklődők számára a profiktól való tanulást és egyúttal gyakorlási lehetőséget biztosítsanak számukra.” – nyilatkozta Gus Hansen. „Éppen ezért indítjuk el Magyarországon (is) a Face the Pro tornát, mert úgy véljük, hogy remek lehetőséget jelent számunkra, hogy megmutathassuk az embereknek a póker igazi lényegét, és hogy a FullTiltPoker.net valójában képességeik fejlesztésében segíti őket. A torna arra is remek alkalmat kínál, hogy Közép-és Kelet-Európa bajnoka beléphessen a pókervilág nagyjai közé a Hírességek Csarnokába. Nagyon kíváncsian várom, hogy kivel fogok találkozni a döntő asztalnál Budapesten.”

Ahhoz, hogy valaki részt vehessen a tornán, nem kellett mást tennie, mint kvalifikálni egy freeroll selejtezőn a www.fulltiltpoker.net oldalon, ami annyit jelent, hogy Kelet-és Közép-Európából minden pókerjátékos ingyenesen vehetett részt a versenyen. Minden nyolchetes kvalifikációs torna végén 16 játékos kapott helyet az azt követő TV show-ban amelyet, az RTL Klubon a Cool TV-n és a Sport Klubon is közvetítettek 2010. július 26-tól. Azok a játékosok, akik bejutottak az élő döntőbe, két, egyenként nyolcfős asztalon mérkőztek meg a 2500 eurós díjért. Ezt követően a két asztal nyertese megduplázhatta nyereményét és nyerhetett még egyszer 2500 eurót azáltal, hogy részt vett a European FullTiltPoker.net Pro Heads Up-ban, ahol megmérkőzhettek a FullTiltPoker.net egyik profi játékosával. Természetesen ezt az összecsapást is az RTL Klub kamerái kereszttüzében játszották a versenyzők Budapesten.

Játssz Kelet-és Közép-Európa legjobbjai ellen

A pókertorna a közép-és kelet-európai régió valamennyi országában megrendezésre került, beleértve Magyarországot, Lengyelországot, Romániát, Csehországot, Szlovákiát, Bulgáriát, Horvátországot, Szlovéniát, valamint a Balkáni térség egyes országait: Szerbiát, Montenegrót, Bosznia-Hercegovinát, Macedóniát és Koszovót. Ezen országokból mindösszesen 64 fő kapott esélyt arra, hogy részt vehessen a budapesti Super Final-on, amelynek győztese élő adásban játszott Gus Hansen ellen a végső heads-up-ot a 100 000 eurós főnyereményért. A döntőt megelőző selejtezőket felvételről, a döntőt pedig élőben közvetíti majd az RTL Klub, valamint a Cool TV és a Sport Klub.

„A magyarországi pókerjátékosok számára kiváló lehetőséget jelent, hogy egy nemzetközi freeroll megmérettetésen, a Full Tilt Poker.net Face the Pro elnevezésű tornáján vehetnek részt. A verseny kitűnő alkalom arra, hogy Magyarország is felzárkózhasson a póker elithez, valamint a hazai amatőr és profi játékosaink nemzetközi hírnévre tegyenek szert.” – nyilatkozta Tatár Gergely a Magyar Pókerszövetség elnöke. „Különösen örömteli, hogy a Full Tilt Poker egyik leghíresebb játékosa, Gus Hansen Budapestre látogat, ahol megmérkőzik a torna első három helyezettjével, amely játszmát Magyarország egyik legnézettebb kereskedelmi csatornája is közvetíti.”

 

Vodpod videos no longer available.

Póker sajttáj, posted with vodpod

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s