Csabai Edvin: „Nagyon jó érzés visszagondolni azokra a dolgokra, melyekkel idén foglalkoztunk”

Csabai Edvin (fotó: KB/sportmenu.hu)

Az ünnepi sorozatunk következő részében, olyan kiváló kenussal beszélgettünk, aki maratoni számban, több mint tizenhétszer világbajnok lett. Idén januárban bejelentette a visszavonulását. A Karácsonyról, az idei évről és a jövőről beszélgettünk Csabai Edvinnel.

– Mit jelent neked a Karácsony?

Természetesen azt, amit a legtöbbeknek, egy kis nyugalmat. A mozgalmas év végén egy kicsit behúzhatom a féket, és több időm jut azokra, akik igazán közel állnak hozzám.

– Hogyan értékeled az idei évet?

Nagyon jó érzés visszagondolni azokra a dolgokra, melyekkel idén foglalkoztunk. A Nagy Sportágválasztó csapatával közösen rengeteg fiatalhoz jutottunk el, a rendezvény idén először átlépte Budapest határait és további tizenhat városban okozott felejthetetlen élményt a gyerekeknek. E mellett jutott időnk jótékony célú akciókra is, gondoljunk csak a sportolók által festett képre, melynek árbevétele a Bethesda Gyermekkórházat segítette, vagy a Bécstől-Budapestig tartó adománygyűjtő futásunkra, melynek bevételét az iszapkatasztrófa elszenvedőinek megsegítésére ajánlottuk. Az év végén mindezek mellett nagy örömet okozott számomra jó barátom, Kozmann Gyuri visszatérése.

 

– Hogy telnek nálatok az ünnepek?

Az idei karácsony mindenképpen rendhagyó módon alakul, hiszen kedvesemmel, Valovics Nórával – ki nem mellesleg A Siófok KC kiváló kézilabdázója – első alkalommal ünneplünk a saját, közös lakásunkban. Természetesen a három nap során meglátogatjuk a szülőket és nagyszülőket is, már előre tartok az ilyenkor köztük dúló kalóriaháború következményeitől.

– Milyen ételek kerülnek ilyenkor a karácsonyi asztalra?

A családok az ilyenkor nálunk hagyományosnak mondható ételekkel készülnek. Halászlé, töltöttkáposzta, rántotthal, pulyka, beigli egész biztos, hogy nem fognak elmaradni.

– Milyen évet vársz 2011-ben?

Az ideinél is mozgalmasabb évre számítok. A csapatunk energiától duzzad és tettre kész, az idei év kiváló volt arra, hogy a céljaink letisztuljanak, és jövőre gőzerővel belevágjunk ezek megvalósításába.

Kárpáti Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s