Németh Ottó: „Karácsony számomra a család, az összetartozás és kölcsönös szeretet ünnepe”

Németh Ottó

A karácsonyi menüsor következő interjúja, olyan sportvezetővel készült, aki a rally és a motorsportban dolgozik. Cégének saját rally csapata van, az Opel Dakar Team, és támogatják első számú motorversenyzőnket Talmácsi Gábort. A Karácsonyról, az idei esztendőről, és a jövőről beszélgettünk Németh Ottóval, a Henkel marketing, és a Right Guard Racing csapatfőnökével.

– Mit jelent neked a Karácsony?
Karácsony számomra a család, az összetartozás és kölcsönös szeretet ünnepe. Hálás vagyok szüleimnek, hogy gyerekkorom óta minden évben megteremtették ezt a különleges hangulatot.

– Hogyan értékeled az idei évet?
Vegyes érzésekkel gondolok vissza erre az évre.
Büszke vagyok, hogy az általunk támogatott sportolók, a terepralis Opel Dakar Team és motorosunk Talmácsi Gábor is sikeres évet zártak. Az előbbiek főlényes győzelemmel idén először lettek magyar bajnokok, az utóbbi pilótánk pedig összetett hatodik helye előkelőnek mondható egy negyvenfős mezőnyben. Köszönettel tartozom a csapat minden tagjának, a háttérben dolgozó szerelőknek és munkatársaknak akik tudásuk legjavát adva járultak hozzá sikereinkhez.
Szomorúsággal tölt el azonban, hogy a válság és az ebből adódó folyamatosan csökkenő támogatói lehetőségek hatására továbbra is sok remek sportoló barátom és ismerősöm küzdött szinte leküzdhetetlen nehézségekkel és kényszerült adott esetben pályafutása szüneteltetésére vagy intett búcsút a sportnak.

– Hogyan telnek nálatok az ünnepek?
Hagyományosan az évvégi ünnepeket családom és gyerekkori barátaim társaságában szoktam tölteni Baján, de idén egy rendhagyó Karácsonyunk lesz. Az ok egy jövevény. Két hónappal ezelőtt egy csodaszép kislányunk született, Gréta. Anyukájával és vele így idén először pár napig csak magunkban leszünk, hatalmas boldogságban, hármasban.

– Milyen ételek kerülnek ilyenkor a karácsonyi asztalra?
A megfelelő, bajai recept szerint elkészített halászlé, mákosguba illetve sült halak és néhány rúd bejgli nálunk elmaradhatatlan kellékek. Minden ételnek van kinevezett felelőse, az ünnepi vacsora főfogása, a halászlé a kialakult szokásjog szerint férfimunka.

– Milyen évet vársz 2011-ben?
Bízom a terepralis fiúk címvédésében és egyúttal remélem, hogy egy sikeres felkészülést követően 2012 januárjában ott tudunk lenni Buenos Airesben a Dakar indulók között.
Bízom abban is, hogy Talma talál megfelelő csapatot év elején és újra régi fényében motorozhat, dobogós helyekért és akár egy összetett bronz-ezüst-arany éremért harcolva.

Ezúton kívánok minden jót, kellemes Ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új Évet minden sportszerető honfitársamnak!

Kárpáti Balázs


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s