Talmáról egy festmény készült

Műalkotás lett Talmácsi Gáborból (29). A gyorsasági motoros világbajnokról olajfestményeket készített Opánszki Tamás (30). Forte című sorozatában arra törekedett, hogy különleges technikájával a sebességet is visszaadja alkotásaiban – írja a Blikk.

– Nagyon szurkolok Talmának, mindig megnézem a futamait a televízióban, és a 2007-es világbajnoki címe megihletett. Úgy éreztem, meg kellett emlékeznem róla a képeimmel, hogy az utókor se feledkezzen el róla – mesélte az Ezüstgerely-díjas festőművész, aki Schulek Frigyes Két Tannyelvű Építőipari és Műszaki Szakközépiskolában is tanít.

– Szinte minden évben foglalkoztam vele alkotásaimban, már összeállt egy ötrészes sorozat. Sok munkám van benne, mert az olaj száradása miatt több hónapba telik, mire befejezek egy festményt. Az is nehezíti a feladatomat, hogy lendületet, a dinamikát is igyekszem megjeleníteni. Remélem, hogy Gábornak is tetszenek majd.

Tamás végigvezetett bennünket a Harmati Yamaha-szalonban kiállított tárlaton, és Talma meg volt elégedve a látottakkal. Eddig nem találkozott róla készült hasonló relikviával.

– Nagyon megtisztelő számomra, hogy egy művész méltónak tart engem és az eredményeimet arra, hogy megörökítsen. Sok meglepetés ért már az életben, főleg a rajongóimtól kaptam sok rajzot és képet rólam, de ilyen festményt még nem láttam – alkotott véleményt Talmácsi Gábor, aki jelenleg azon fáradozik, hogy a 2011-es szezonban is ott lehessen a Moto2 mezőnyében. Ehhez főszponzort kell találnia.

– Szerintem jó dolog, ha a sport és a művészet közelít egymáshoz, hiszen így szélesebb közönséghez juthatunk el. Bízom benne, a jövőben is lesz majd alkalma Tamásnak vászonra vinnie engem, ez ugyanis azt jelentené, hogy 2011-ben is ott leszek a világbajnokságon. Ezen dolgozom jelenleg a Banderas-csapattal, és optimista vagyok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s