Gera Zoltán a legkeresetebb magyar sportoló

A külföldön játszó labdarúgók kapták a legtöbb pénzt a magyar sportolók közül – írja a Blikk.

Magyarországon még mindig kényes a téma, ha arról van szó, hogy mennyit keres egy sportoló. A Blikk egy összeállítást közölt arról, hogy 2010-ben ki keresett a legjobban. Nem meglepő, hogy a sportágak közül a labdarúgás az a terület, ahol nagyot lehet kaszálni. Az újság szerint a fizetési lista csúcsán az első hely továbbra is Gera Zoltáné. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki az angol első osztályú Fulham csapatában játszik, s értesülésük szerint évente 1,5 millió fontot (485 millió forintot) keres klubjában. Őt két másik labdarúgó követi a listán: Huszti Szabolcs a szentpétervári Zenit játékosaként évi 1,5 millió eurót (418 millió forintot) kasszírozhat, míg Dzsudzsák Balázs (24) a holland PSV Eindhovenben 1,2 millió eurót (334 millió forintot) kap évente.

Nem titok, hogy a tavalyi esztendőben Szávay Ágnes 400 ezer dollárt (84 millió forintot) teniszezett össze. Viszont előkelő helyen lehet a Barcelona kézilabdázója, Nagy László, aki évente mintegy 240 ezer eurót (67 millió forintot) vihet haza fizetésként.

A Blikk felhívja a figyelmet azzal kapcsolatban, hogy az említett összegeken kívül a sportolók győzelmi prémiumot is kaphatnak, s ehhez jön még számos extra juttatás, így a meccsszám utáni jutalék, a helyezési pénz, esetleg az európai kupaszereplés díjazása. S akkor még nem beszéltünk a sportolók másik komoly bevételi forrásáról, a szponzori és reklámbevételekről.

Gera Zoltán a legkeresetebb magyar sportoló” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s