Kiss és Kása újra a Kemény-csapatban!

Dr. Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vlv.hu-n közzé tette az idei első összetartás keretét.

A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely a férfi vízilabda-válogatottnak már a jövő hétfőn és kedden esedékes, idei első edzőtáborozásán részt vesz, míg a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes Kásás Tamás január 23-án csatlakozik Kemény Dénes szövetségi kapitány kiválasztottjainak társaságához.

A válogatottban hosszú ideje nem szerepelt, s most visszatérő két klasszis játékos meghívásáról a szakvezető kedden tájékoztatta a nemzeti együttes honlapját, a vlv.hu oldalt, megerősítve egyszersmind azt, hogy keretet csak a bajnokság befejezése után, a nyári, sanghaji vb-re való felkészülés kezdetekor hirdet, addig minden egyes összetartásra egyedi alkalomra szólóan küldi ki a meghívókat.

A három közös edzést előirányzó 2011-es első gyakorláson, amely 10-én és 11-én a szentendrei Vizes Nyolcas uszodában lesz, két újonc vehet részt: a bajnok Vasasban pólózó Fülöp Bence és a honvédos Salamon Ferenc. A január 23. és 25. közötti újabb összetartásra már jönnek a “külföldiek” is, azaz az Olaszországban, a Pro Reccónál légióskodó Kásás Tamás és a kétszeres olimpiai győztes Madaras Norbert, továbbá a horvát Primorje Rijekában játszó egyszeres olimpiai bajnok Varga fivérek, Dániel és Dénes.

A meghívottak:
Baksa László, Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán (kapusok)
Bátori Bence, Biros Péter, Bundschuh Erik, Fülöp Bence, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Gergely, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Török Béla, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

Kemény Dénes a vlv.hu-nak részletesen kifejtette a véleményét a keretről:

“Nagy várakozással tekintek az edzések elé. Tekintettel arra, hogy tavasszal sokszor fogok találkozni a fiúkkal, úgy gondolom, hogy ennyi edzésnek már lehet kézzelfogható haszna a pillanatnyi forma szempontjából és a nyári erőállapotot illetően is. Tehát ennyi edzést már meg lehet tervezni úgy, hogy kettős hozadéka legyen a közös munkának: azonnali és hosszabb távú. Egyébként könnyen előfordulhat, hogy később még olyanok is kapnak meghívót, akik nem szerepelnek a most közzétett 16-os listában, illetőleg nincsenek a külföldről hazahívott négy játékos között.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s