Mészáros Anett 2010 legjobb magyar judósa

A Judoinfo szerkesztősége immár ötödször hirdeti ki az olvasók véleménye alapján, hogy a hazai versenyzők közül ki volt az esztendő legjobb judósa. Ungvári Miklós (2006 és 2008), Hadfi Dániel (2007) és Karakas Hedvig (2009) után ezúttal Mészáros Anett kapta a legtöbb szavazatot.

Csaknem egy hónapon keresztül lehetett voksolni, s összesen 381 szavazat érkezett, Mészáros Anett a szavazás ideje alatt végig vezetve végzett az első helyen. A képzeletbeli dobogó második fokára Tóth Krisztán, a harmadikra pedig Ungvári Miklós került.

Íme, a végeredmény:

1. helyezett (88 szavazattal):
MÉSZÁROS ANETT. A Honvéd-Kipex 70 kilós klasszisa továbbra is súlycsoportjának egyik legjobbja a világon, erről tanúskodik Európa-bajnoki címe, világbajnoki ezüstérme és moszkvai Grand Slam-győzelme. A huszonhárom éves judós bronzérmes volt a szuvoni World Judo Mastersen és ezüstérmes a párizsi Grand Slam-tornán. Jelenleg a világranglista második helyén jegyzik.

2. helyezett (67 szavazattal):
TÓTH KRISZTIÁN. Akárcsak két éve, a még mindig ifjúsági korú versenyző 2010-ben is a jelöltek közé került: a KSI SE 81 kilogrammos fiatalja az első ifjúsági olimpián Szingapúrban bronzérmet szerzett. A tizenhét éves srác ugyancsak harmadik lett az ifjúsági Európa-bajnokson, majd nagy meglepetést szerezve a junior-világbajnokságon is!

3. helyezett (46 szavazattal):
UNGVÁRI MIKLÓS. Egymás után a sokadik remek szezonja: az MTK-Erzsébetváros harminc esztendős klasszisa ezüstérmet nyert a 66 kilósok között a bécsi Európa-bajnokságon és a tuniszi Grand Prix-n, bronzérmet a moszkvai Grand Slam-tornán, a rotterdami GP-n és – a német Abensberg színeiben – a klubcsapat Eb-n. A tokiói vb-n a hetedik helyen zárt, jelenleg hatodik a világranglistán.

4. helyezett (40 szavazattal):
JOÓ ABIGÉL. Négy nagy győzelmet aratott új súlycsoportjában a KSI SE 78 kilósa, a húsz esztendős csillag megnyerte a bécsi Európa-bajnokságot, a szarajevói U23-as Eb-t, a varsói és a bukaresti Világkupa-viadalt. Eredménysorához tartozik még – többek között – egy szépen csillogó bronzérem is a moszkvai Grand Slam-tornáról. Tizenharmadik a világranglis-tán, de csak a súlycsoportváltás miatt…

5. helyezett (31 szavazattal):
UNGVÁRI ATTILA. Mozgalmas szezont zár a Ceglédi VSE huszonkét éves reménysége: bronzérmet szerzett a 73 kilogrammban a bécsi felnőtt Eb-n, Európa-bajnok lett az U23-asok között, ezüstérmes lett a riói Grand Slam-tornán, s karnyújtásnyira volt az éremtől a szuvoni World Judo Mastersen, illetve a tuniszi és az abu-dzabi GP-n is. A tizenegyedik helyen jegyzik a világranglistán.

6. helyezett (25 szavazattal):
KARAKAS HEDVIG. A Miskolci VSC húsz esztendős judósa szép sikereket ért el tavaly is: két Világkupát is nyert (Tallinn és Birmingham), bronzérmes volt a bécsi Eb-n, a szuvoni World Mastersen, a párizsi Grand Slamen, továbbá a szófiai és a bukaresti Vk-n. Jelenleg a negyedik helyen áll a világranglistán az 57 kilósok között, a tokiói világbajnokságon hetedik lett.

7. helyezett (23 szavazattal):
BOR BARNA. A paksi Atomerőmű SE huszonnégy esztendős nehézsúlyú judósa remekelt a bécsi Eb-n, ahol ezüstérmet szerzett. Moszkvai sérüléséig jól menetelt az olimpiai kvalifikációs sorozatban is, a mérlege: Grand Slam-ezüst Moszkvából, Grand Prix-ezüst Tuniszból, Világkupa-bronz Sao Paulóból. Hosszas kihagyása ellenére jól áll a londoni versenyfu-tásban, a világranglistán nyolcadik.

8. helyezett (19 szavazattal):
VÉR GÁBOR. A Honvéd-Kipszer tizenkilenc éves fiatalja két junior Európa-kupa ezüst után „csak” hetedik lett a korosztályos Európa-bajnokságon, ám az agadiri világbajnokságon megcsillantotta tehetségét: a bombaerős mezőnyben nehéz sorsolás mellett bronzérmet szerzett. Jutalomból indulhatott az U23-as Eb-n, ahol hetedik lett.

9. helyezett (13 szavazattal):
CSERNOVICZKI ÉVA. Az Ippon Judo Tatabánya huszonnégy éves versenyzője a bécsi Európa-bajnokságon a dobogó második fokára állhatott. Az év nagy tornáin ötször is karnyújtásnyira volt az éremtől, ötödik lett Szuvonban, Párizsban, Düsseldorfban, Tuniszban, majd a sérülés és műtét miatti kihagyás után Abu-Dzabiban is. Jelenleg nyolcadik a világranglistán.

9. helyezett (13 szavazattal):
CSOKNYAI LÁSZLÓ. A paksi Atomerőmű SE huszonhárom éves versenyzője Bécsben és Ulánbátorban is Világkupa-bronzérmet szerzett, emellett ötödik helyet jegyez a riói Grand Slam-, a rotterdami Grand Prix- és a római Világkupa-viadalról is a 81 kilogrammban.

11. helyezett (10 szavazattal):
BURJÁN LÁSZLÓ. Az UTE U23-as Európa-bajnoka remekül kezdte a szezont, ötödik lett a párizsi Grand Slam-tornán, majd bronzérmet szerzett a prágai Világkupán, ám ekkor megtört a lendület. A 60 kilogrammos, huszonöt esztendős judós az olimpiai kvalifikációs sorozatban egyelőre nem áll túl jól, de képességei alapján neki is Londonban lenne a helye…

12. helyezett (5 szavazattal):
BATIZI BARBARA. A Szolnoki VSI tizenhat esztendős judósa volt a legfiatalabb jelölt a szavazáson, ragyogó eredménnyel: ezüstérmet szerzett az első ifjúsági olimpián, Szingapúrban. Nyert az idén ifjúsági Európa-kupát, a korosztályos Európa-bajnokságon pedig ötödik lett a 44 kilogrammosok versenyében.

13. helyezett (1 szavazattal):
IFJ. NAGYSOLYMOSI SÁNDOR. A Kecskeméti JC 28 esztendős versenyzőja kétszer is dobogós volt a 2010-es Világkupa-sorozatban a 81 kilogrammos súlycsoportban, ezüstérmet szerzett Miamiban és bronzérmet Prágában.

Bővebben itt olvashatsz. Érdemes!

A JUDOINFO ÉV JUDÓSA SZAVAZÁSÁNAK EDDIGI DOBOGÓSAI

2010
1. Mészáros Anett
2. Tóth Krisztián
3. Ungvári Miklós

2009
1. Karakas Hedvig
2. Ungvári Miklós
3. Joó Abigél

2008
1. Ungvári Miklós
2. Csernoviczki Éva
3. Bor Barna

2007
1. Hadfi Dániel
2. Baczkó Bernadett
3. Ungvári Miklós

2006
1. Ungvári Miklós
2. Szabó Brigitta
3. Csernoviczki Éva

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s