Stabil háttere van a Fradi női kézi csapatának

Az FTC vezetése (fotó: kb/sportmenu.hu)

Csütörtök kora délután az FTC népligeti csarnokában sajtótájékoztatót tartott az FTC vezetősége, amelyen a Jógazdagbank megszűnéséről és a jövőről beszéltek.

Az eseményen ott volt Kökény Beatrix, az FTC Női Kézilabdasport Kft, ügyvezetője, Elek Gábor vezetőedző, és a mai napon megalakult új elnökség, amelynek elnöke Jeney Zsolt Ákos lett. “Mától régi-új néven FTC néven fog szerepelni a csapat az év végéig, vagy addig, ameddig nem találunk megfelelő szponzort. – jelentette be Kökény Beatrix.

Az ügyvezető tovább bejelentette, hogy “a mai napon megalakult az FTC Kézilabda női szakosztály elnöksége, melyben dr. Kocsis Máté polgármester, Urbán Szabó Sándor és Jeney Zsolt Ákos vannak jelen a tulajdonosok és a stratégiai partneri kör részéről.”

“Az elmúlt egy év alatt sikerült nagyrészt teljesítenünk azt a nagy anyagi kötelezettségét, amit a szakosztály vezetőségének elődjei hagytak ránk” – kezdte értékelését Jeney Zsolt Ákos, az újonnan megalakult elnökség elnöke. “Folyamatosan rendezett anyagi hátteret tudhattunk magunk mögött az elmúlt egy év során, és jelenleg is minden ígéretünket teljesíteni tudjuk a játékosok és a szakvezetés felé” – fogalmazott Jeney Zsolt Ákos. Az elmúlt hetekben kialakult helyzetről elmondta, “szomorúan vettük tudomásul a Jógazdabankkal történteket”. Ahogy fogalmazott, “mint névadó szponzor eddig a megegyezés szerinti kötelezettségeit teljesítette a bank. Összesen mintegy 25 százalékát adták az éves költségvetésünknek, mint névadó”. Hozzátette, hogy “elkezdtünk tárgyalni a következő fél év során kiesett költségvetési rész pótlásáról már meglévő stratégiai partnereinkkel és újabb támogatókkal egyaránt. Előbbiek biztosítottak minket arról, hogy a továbbiakban is a klub mellett állnak”.

“Új támogatóinkkal jelenleg is folynak az egyeztetések. Amint végleges információval rendelkezünk, azt természetesen megosztjuk a sajtó munkatársaival és szurkolóinkkal egyaránt”. Megnyugtatásul elmondta Jeney, hogy “amennyiben nem sikerül külső partner bevonásával pótolni a kiesett összeget, akkor a szakosztályt üzemeltető kft. tulajdonosi köre fogja azt megtenni, tehát a csapat működése gazdaságilag biztosítva lesz”.

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője elmondta, hogy a névadószponzor kiesése ellenére is változatlanok a célok: dobogón végezzen a csapata, azaz a második vagy a harmadik helyre. A bajnoki címet nem fogják megnyerni, de a negyedik hely számára csalódás lenne. A Magyar Kupában a negyeddöntőben a Vác ellen szeretne továbbjutni, és ha nem “jön szembe” a címvédő Győr, akkor döntőt játszani.

A sajtótájékoztató után interjút készítettünk Elek Gáborral és Jeney Zsolt Ákossal, amit hamarosan elolvashattok.

 

Vodpod videos no longer available.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s