A NOB elnöke szerint nagy veszélyt fenyegeti a játékokat a dopping és az illegális sporfogadás

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az illegális sportfogadás olyan komolyan fenyegeti az ötkarikás játékokat, akár a dopping.

A belga sportvezető csütörtökön, a világ sportjában egyre gyakoribb törvénytelen fogadásokról szóló konferencia megnyitóján mondta mindezt, s hozzátette, a NOB március 1-jére összehívott egy találkozót, amelyen a különböző országok és sportszervezetek vezetőivel közösen egyeztetnek a felmerült kérdésekben. “Ugyanúgy fogunk eljárni, ahogyan a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség létrehozásakor, tehát most is számítunk a kormányok segítségére – mondta Rogge.

“A sportvilág egyedül nem képes megoldani ezt a problémát, együtt kell dolgoznunk az országok vezetőivel, a szerencsejáték-szervezőkkel, a jóhiszemű fogadóirodákkal és mindenki mással is, aki elkötelezett a tiszta sport iránt.” Rogge úgy fogalmazott, az olimpián eddig még nem jelentek meg a törvénytelen fogadások, de “naivak lennénk, ha azt hinnénk, hogy ez sosem történhet meg a jövőben, vagy akár már a 2012-es londoni játékokon.”

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) által szervezett konferencián Alexandre Fourtoy, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kommunikációs igazgatója elmondta, a kontinentális szervezet 2009-ben 53 tagállam 29 ezer mérkőzését vizsgálta meg, s ezek 0,7 százalékánál merült fel az illegális fogadás gyanúja. Fourtoy hozzátette, naponta 100 millió fogadást vizsgál meg az UEFA.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s