Kovács Ferenc Telkiben meglátogatta a jövő generációját

(fotó: mlsz.hu)

Pisont István szövetségi edző szerdától péntekig háromnapos edzőtábort tart a legfiatalabb magyar válogatott játékosoknak, az U15-ös és az U16-os korosztályos csapatnak. Az összetartáson résztvevő gyerekek ma neves vendéget fogadtak, Kovács Ferenc, a válogatott egykori szövetségi kapitánya látogatott el hozzájuk Telkibe – számol be az mlsz.hu.

Kovács Ferenc a magyar labdarúgás egyik legendás alakja, játékosként és edzőként is kiváló sikereket ért el pályafutása során. Ő az egyetlen magyar, aki szakvezetőként és játékosként is európai kupadöntőbe jutott: futballistaként 1964-ben az MTK-val KEK-döntőt játszott, szakvezetőként pedig 1985-ben a Videotont vezette az UEFA-kupa fináléjába. Pályára lépett a magyar válogatottban, és szövetségi kapitányként is irányította a nemzeti csapatot, s összesen 533 NB I-es mérkőzésen ült edzőként a kispadon.

Kovács Ferenc közel egy órán keresztül mesélt legszebb élményeiről a fiataloknak, akik láthatóan óriási tisztelettel hallgatták a mesteredző szavait. A volt szövetségi kapitány játékoskorából, és edzői pályafutásából is felidézett néhány tanulságos történetet, őszintén mesélt a gyerekeknek a labdarúgás szépségeiről és buktatóiról. A programban videózás is szerepelt, a fiatalok a Videoton emlékezetes, Real Madrid elleni mérkőzését nézték meg, amelyen a fehérváriak a Bernabeu stadionban 1-0-ra legyőzték a spanyolokat.

A mesteredző miután megnézte a fiatalok edzését, biztosította őket, hogy a legjobb kezekben vannak, az utánpótlást irányító Nyilasi Tibor és Both József felügyelete mellett minden feltétel adott ahhoz, hogy jó labdarúgó váljon belőlük.

Kovács Ferenc igyekezett néhány jó tanáccsal is ellátni a focistákat:

– Az edzői munka is fontos a labdarúgásban, de ha ti nem imádjátok ezt a játékot, ha nem tesztek meg mindent azért, hogy a legjobbak legyetek, és ha elfogadjátok, hogy le lehet győzni titeket, akkor soha nem válik belőletek az a sportoló, aki lehetne – fogalmazott, majd kiemelte – a régi sikerek titka a labdarúgás iránti alázat volt, legendás játékosaink rengeteg időt szenteltek a futballnak, ezért juthattak el a világ legjobbjai közé.

– Minél több időt töltötök a futballal, annál jobban teszitek a dolgotokat. A gyakorlásból sohasem lehet túl sok, az ötvenes évek sikerei abban rejlettek, hogy a fiatalok már edzés előtt rúgták a labdát, majd tréningek után is még órákig kint maradtak gyakorolni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s