Birkózás: újabb két érem Isztambulból

Lőrincz Tamás szombati aranyérme után ma Bácsi Péter (74 kg) és Németh Iván (96 kg) bronzot nyert a kötöttfogású Vehbi Emre-emlékversenyen. A 15 ország 230 szereplőjét felvonultató viadalon négy török, két azeri és egy magyar győzelem született – tájékoztatta a honlapunkat a Magyar Birkózó Szövetség.

Bácsi a tavalyi Eb-győztes fehérorosz Kikinovtól három menetben kapott ki. A vigaszágon a bronzmérkőzésig jutott, ahol – elvesztett első menet után – magabiztosan verte horvát ellenfelét. Németh a verseny később győztesével, a kétszeres junior-világbajnok török Tacyldizzel szemben maradt alul. A vigaszágon két törököt és egy grúzt vert meg, majd a bronzmérkőzésen legyőzte iráni ellenfelét.

Struhács György szakágvezető szerint a felkészülés mostani időszakához képest, bár a csúcsformájuktól – Lőrincz kivételével – még messze vannak, kifejezetten jól küzdöttek, és biztató eredményt értek el a versenyzői. A Vehbi Emre-viadal megfelelően szolgálta a felkészülést, hiszen a teljes török élmezőny mellett az azeriek, a fehéroroszok, a grúzok és az irániak is a legjobbjaikat küldték szőnyegre.

Hozzászólás