Babos Tímea a munkában hisz

Bemutatkozott a magyar Fed-kupa-csapatban Babos Tímea, aki az izraeli Eilatban ugyan meccset is nyert egyesben, de nem tudta feljutáshoz segíteni az együttest. A Felix Promotionnel együttműködő teniszező amondó, tapasztalatgyűjtésre, előrelépésre kiváló időszak volt a viadal -írja a felixpromotion.hu.

Hogyan értékeli első Fed-kupás szereplését?
Úgy gondolom, tökéletes évadnyitó volt a számomra. Nagyon sok jó teniszezőt láthattam edzeni vagy meccset játszani, megtapasztalhattam, mit kell tennem, merre kell eljutnom a jövőben.

Mennyire volt meglepő a mezőny erőssége?
Rendkívül erős társaság gyűlt össze, ami a 2012-es olimpia közelsége miatt valahol várható is volt. A legjobb százból több mint harminc játékos nevezett, elképesztő névsort láthattunk.

Mikor érhet oda közéjük? Mikor lehet top100-as játékos?
Nem szeretek ennyire előre gondolkozni. Tennem kell, ami a dolgom, el kell végeznem a munkámat, aminek, remélem, előbb-utóbb meglesz az eredménye is.

Szávay Ágnes távollétében mennyire reális a csoportban megszerzett harmadik hely?
Mindent egybevetve, reálisnak érzem a harmadik helyünket. Eleve elég nehéz csoportban kerültünk, a hollandok és a románok is nagyon kemény riválisnak tűntek, aztán annak is bizonyultak. A legjobb teniszünket kellett volna bemutatnunk a csapatgyőzelem érdekében, de mint tudjuk, ez sajnos nem mindig sikerült. A lettek elleni sikernek viszont nagyon örülök, különösen úgy, hogy életem első Fed-kupa-meccsét győzelemmel zártam.

Mennyire zökkenőmentes az átállás a juniorról a felnőtt mezőnyre?
Őszintén? Nagyon nehéz… Tudásban a legjobb juniorok és a felnőttek között csekély a különbség, de amíg a junioroknál apróbb figyelmetlenségek dacára is lehet könnyű győzelmet aratni, addig a felnőtteknél a top100-asok ellen ez már nem megy. Ők nem adnak túl sok esélyt, azt a keveset, amit kínálnak, ki kell használnunk, különben esélyünk sincs a győzelemre.

Tapasztalatokkal gazdagodott, nyert – jól érezte magát Izraelben?
Nagyon. Jó volt Temesvári Andreával együtt lenni egy versenyen, és élveztem, hogy ennyi jó játékossal lehetek egy helyen. Szeretek csapatban játszani, ez mindig is inspirált. Remélem, a jövőben is lesz lehetőségem hasonlóra.

A meccsek, az edzések mellett maradt szabadidejük?
Az utolsó napon, amikor már nem játszottunk, alkalmi turisták lettünk. Átmentünk Jordániába, megnéztük az új világ hét csodájának egyikét, Petrát. Elképesztő élmény volt ott lenni, és látni egy valódi csodát. Szeretek várost nézni, érdekes felfedezni a világot, így amikor tehetem, ellátogatok, és megnézem az adott hely szépségeit.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s