Rudolf, Juhász, Tököli, Gera – íme a válogatott játékosok reakciója

A magyar válogatott játékosai az Azerbajdzsán elleni 2-0-ás győzelmet követően elmondták: a sikernek értéke van, de a mutatott játékból messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, mert a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőkön már egy sokkal jobb formában lévő válogatottat láthat a közönség – írja az mlsz.hu.

A magyar válogatott szerdai teljesítményéről a hazai beszámolók többsége megjegyezte: bár a csapat magabiztosan győzte le Azerbajdzsánt, a játékosok jóval többre is képesek annál a teljesítménynél, mint amit a találkozón nyújtottak. Válogatottunk tagjai elismerték, játékban előre kell lépni a következő mérkőzésekig, ugyanakkor biztosak abban, hogy az egyéni formák javulásával a csapat is látványosan feljavul tavaszra.

– Nagyon örülök, hogy sorozatban ötödszörre nyertünk, ismét kiderült, hogy a válogatott tagjai a pályán és a pályán kívül is nagyszerűen megértik egymást – mondta a mérkőzés másnapján Rudolf Gergely, válogatottunk első szerdai góljának szerzője. – Egyelőre mindenki messze van a csúcsformájától, de ez egyre javul majd a tavaszi válogatott mérkőzések közeledtével, remélem, a keret mindegyik tagja rendszeresen szerepelni fog klubcsapatában. Ha mindenki játékban lesz, akkor látványosan feljavul a teljesítményünk, és március végén azt a formát hozzuk, amivel év végén legyőztük a finneket és a litvánokat.

Rudolf Gergely góljában elévülhetetlen érdemei voltak Gera Zoltánnak is, csapatkapitányunk remek átadással hozta helyzetbe a Bari légiósát.

– Nagyon jó körülmények között készültünk az elmúlt napokban, jó talajú pályán játszhattuk le a mérkőzést, ezért megítélésem szerint a felkészülés sikeres állomásán vagyunk túl – fogalmazott Gera. – Nem volt könnyű dolgunk a pályán, szívós csapat volt az ellenfél, amely az első félidőben igen jól tartotta magát. A szünet után már egyértelműen mi voltunk a jobbak, és bár a játék néha akadozott, ezért vannak tanulságai a mérkőzésnek, nem lehetünk elégedetlenek a teljesítményünkkel.

Juhász Rolandnak akadt dolga néhány alkalommal az azeri támadókkal, de – akárcsak a védelem többi tagja – jól oldotta meg a feladatát, a csapat újabb mérkőzést hozott le kapott gól nélkül.

– Nagyon örülök, hogy ismét összejöhetett a keret, azt különösen nagy dolognak tartom, hogy sorozatban ötödik meccsünket is megnyertük, mert ez mindenképpen jót tesz az önbizalmunknak – mondta a védő. – A mérkőzés szakmai elemzésébe nem szeretnék elmélyülni, az viszont egyértelműen látszott, hogy sokan még nem játszottak tétmeccset idén. Én egy kicsit erősebb ellenfélre számítottam, úgy éreztem, végig uraljuk a játékot, különösen a második félidő hajrájában volt nagy a fölényünk, ekkor újabb gólokat is szerezhettünk volna. Jó főpróbán vagyunk túl a hollandok elleni selejtezők előtt.

Tököli Attila hét év után húzhatta magára ismét a címeres mezt, a Kecskemét támadója a második félidőben állt be, és bár gólt nem sikerült szereznie, több jó megmozdulással jelezte, hogy rutinja nagy segítségére lehet a válogatottnak.

– Nagy élmény volt, hogy újra a keret tagja lehettem. Váratlanul csöppentem bele az egészbe, de most már nagyon örülök, hogy tagja lehetek ennek a remek közösségnek, szerintem az utóbbi években nem volt ennyire összetartó válogatottunk – így Tököli. – Jó körülmények között készültünk, de akadtak azért nehézségek is, hiszen a három kinti edzésünk közül csak az egyiken volt teljes a keret, és többen közülünk még messze vannak a csúcsformájuktól. A teljesítményünk lesz ennél jobb is, csupán annyi kell hozzá, hogy mindenki játékba lendüljön a tavasszal. Élveztem a mérkőzést, s bár sokakkal a keretből most először játszottam együtt, úgy látom, gyorsan össze tudunk majd csiszolódni, nem lesz nehéz beilleszkednem a csapatba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s