Egervári Sándor: “Jelentősebb változásokra már nem lehet számítani a keretben”

Friss blogbejegyzéssel jelentkezett Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az mlsz.hu-n.

A szövetségi kapitány szerint jól szolgálta a dubai túra, hiszen “nagyon jól szolgálta a csapatépítési terveink megvalósítását, a közösség erősítése szempontjából is fontos, hogy a játékosok újra együtt tölthettek néhány napot, és újabb találkozót tudtak győzelemmel zárni”. A mérkőzésről és Tököli Attiláról is tett megemlítést. A hollandok elleni mérkőzésig folyamatosan fogja figyelni az itthoni és a külföldön szereplő légiósokat is.

A szerdai mérkőzés nagyon jól szolgálta a csapatépítési terveink megvalósítását, a közösség erősítése szempontjából is fontos, hogy a játékosok újra együtt tölthettek néhány napot, és újabb találkozót tudtak győzelemmel zárni. A keret tagjai több mint két hónap után találkoztak újra, és ez jó alkalom volt arra is, hogy kielemezzük a litvánok elleni mérkőzés tapasztalatait, és erősítsük azokat a pozitívumokat, amelyekre szükségünk lesz a sikeres tavaszi szereplés érdekében. Amint azt korábban többször említettem, jelenleg a csapatépítés fázisában járunk, ezzel együtt a magyar válogatottnak minden körülmények között a győzelem szándékával kell pályára lépnie mérkőzésein. Szintén fontosnak tartom, hogy a fiatalabb futballisták minél több válogatott rutinra tegyenek szert a ránk váró feladatok előtt, s az elmúlt napok ebből a szempontból is előrelépést jelentettek.

A mérkőzésen voltak olyan periódusok, amikor nem tudtuk ráerőltetni az ellenfélre az akaratunkat, de összességében több helyzetet dolgoztunk ki, és megérdemeltük a győzelmet. A meccs után azzal engedtem el a játékosokat, hogy remélem, minél többet játszanak a klubcsapatukban, aki viszont kevesebb játéklehetőséget kap, úgy tegye oda magát az edzéseken, hogy felkészülten érkezhessen a válogatotthoz a soron következő feladatok előtt.

A keret kihirdetésekor Tököli Attila beválogatását sokan meglepve fogadták. A második félidőre állt be, és negyvenöt perc alatt kétszer is közel járt a gólszerzéshez. Természetesen sokat lendített volna a beilleszkedésén, ha sikerül a kapuba találnia, ám így is hasznosnak ítélem meg a játékát, volt néhány jó ütemű beindulása, amivel területeket nyitott meg a második hullámban érkezők előtt, ezzel komoly segítséget nyújtott a középpályásoknak.

A következő hetekben mindenhol beindulnak a bajnokságok, közeledve a hollandok elleni selejtezőkhöz, szeretnék naprakész lenni minden kerettag formájáról, ezért az otthon játszókat és a légiósokat is folyamatosan szemmel tartjuk segítőimmel. Jelentősebb változásokra már nem lehet számítani a keretben, ez azonban nem jelenti azt, hogy kiemelkedő teljesítménnyel ne lehetne bárkinek bekerülnie a csapatba. Ha lesz egy-két változás, remélem, a kiugró formák miatt hívhatok meg újabb játékosokat, és nem sérülések kényszerítenek változtatásokra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s