Kajak-Kenu, vb: Három napon át rendezik a döntőket Szegeden

184 nappal a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokság rajtja előtt ismét sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A sportág vezetése értékelte az elmúlt év eredményeit, díjazta a szakágak legjobbjait, no és szó esett az idei feladatokról, elsősorban az augusztusi szegedi MOL olimpiai kvalifikációs világbajnokságról – számolt be a szövetség honlapja.

Eredményes évet hagyott maga mögött 2010-ben a magyar kajak-kenu sport, és sikerekben gazdag esztendőre készülődhetnek az idén is a legjobbak. A felkészülést a 2011-es szegedi MOL világbajnokságra újszerű rendszerben kezdhették meg a felnőtt válogatott tagjai, akik számára minden feltétel biztosított ahhoz, hogy kiváló körülmények között tölthessék el a világbajnokságig hátralévő időszakot.

„A felnőtt válogatott elvégezte a téli munkát, amely újszerű rendszerben zajlott, és komoly értékelést kapott a legutóbbi elnökségi ülésen. A versenyzők keményen dolgoznak, amelyhez a szövetség igyekszik minden támogatást megadni. A múlt heti döntésünk értelmében 50 millió forintos plusztámogatást nyújtunk a melegvizes felkészüléshez, vagyis nincs anyagi korlát, mindenki ott és olyan körülmények között készülhet, amilyenben szeretne.
Emellett az egyesületek számára is 50 milliós támogatást adunk, és a versenyzők, valamint az edzők között 30 millió forintot tudunk szétosztani – mondta Baráth Etele a szövetség elnöke.

Vaskuti István, mint a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) első alelnöke vett részt a sajtótájékoztatón.

„Nem csak a magyar szervezők, de az ICF számára is rendkívüli jelentőséggel bír az augusztusi szegedi MOL világbajnokság, hiszen a londoni kvóták nyolcvan százalékban itt találnak gazdára. A múlt heti végrehajtó bizottsági ülésen eldőlt, hogy az eddigiektől eltérően, igazodva a 2012-es londoni olimpia programjához, három naposak lesznek a döntők: pénteken férfi 1000 méter és női K-4 500 m fináléit, szombaton a női 500 méteres számok, a kenu páros 1000 méter és a férfi 1000 négyes, míg vasárnap a 200 méterek, az 5000 méter és a váltó kerül megrendezésre. Emellett arról is döntés született, hogy a magyar nézők élőben láthatják a világbajnoki közvetítést. – mondta Vaskuti István.

Azzal, hogy pénteken, szombaton és vasárnap is lesznek döntők, sokkal több néző láthatja majd a tévében a szegedi Mol világbajnokság küzdelmeit.

Storcz Botond felnőtt és Hüttner Csaba ifjúsági kapitány a válogatottak további programjáról tájékoztatta az újságírókat. Storcz Botond hangsúlyozta: örömteli, hogy tavaly ősz óta profi orvosi háttér áll a magyar csapat rendelkezésére. A válogatott nagy része a továbbiakban három helyszínen, Spanyolországban, Portugáliában és Törökországban folytatja a felkészülést a világbajnokságra.

A sajtótájékoztató végén díjazták a 2010-es esztendő legjobbjait. A díjakat Baráth Etele, Vaskuti István, Storcz Botond és Hüttner Csaba adta át a jelen lévő sportolóknak, szakembereknek, újságíróknak.

A 2010-es esztendő legjobbjai

Felnőttek

Gyorsasági szakág. Az Év női kajakosa: Janics Natasa. Az Év férfi kajakosa: Kammerer Zoltán. Az Év kenusa: Vajda Attila. Az Év edzője: Kovács László

Maraton szakág. Az Év női kajakosa: Csay Renáta. Az Év férfi kajakosa: Petrovics Máté. Az Év kenusa: Kövér Márton.

Utánpótlás

Az Év ifjúsági női kajakosa: Farkasdi Ramóna. Az Év ifjúsági férfi kajakosa: Dombvári Bence. Az Év ifjúsági férfi kenusa: Korisánszky Dávid. Az Év utánpótlás edzője: Kiss István

Az MKKSZ Arany Érdemérmét kapta: Füzesséry Gyula, Tatai Tibor

Médiadíj. Nyomtatott sajtó: Ballók Csilla (Nemzeti Sport). Online: Krasz Emil (nso.hu). Televízió: Zentai Nóra (MTV)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s