Szuper Levente: “A világbajnokságra mindenképp haza szeretnék menni”

A rutinos kapus hazajönne – írja a jegkorong.blog.hu.

“A világbajnokságra mindenképp haza szeretnék menni. Elég nehéz volt tavaly kihagyni a ljubljanai eseményt, többször nem szeretném azt átélni, majdnem sírva fakadtam a tévé előtt. Beszéltem közben a srácokkal, a szövetségi kapitánnyal, a gyúrókkal, azt érzem, hogy nekem ott a helyem a társakkal együtt. Nem sajnálnám kihagyni a CHL-rájátszást” – mondta jegkorong.blog.hu-nak Szuper Levente, aki egy hete vírusos betegséggel küzd, ezért nem játszik az Arizona Sundogsban. A kapus tovább után értékeli, miképp sikerült második tengerentúli kalandja, mik a tervei, hogy érzi magát, és a nyár egy részét mivel tölti.

Mivel a harmadik-negyedik számú észak-amerikai liga, a CHL rájátszásába a kilenccsapatos konferenciák első nyolc helyezettje jut, így biztos, hogy vagy a Laredóban játszó Kóger Dániel, vagy az Arizonában védő Szuper Levente érintett lesz a playoffban. Mivel az alapszakasz március 27-én ér véget, könnyen kiszámolható, hogy a vb-felkészülésbe vastagon belenyúlik a CHL-rájátszás. “Mindenképpen a válogatottat választom idén – mondta erről blogunknak az Arizona kapusa. – Hazatérésemnek az a menete, hogy a szövetség március elején küld egy kikérőt a csapatomnak, amiben elkér a vb-re és a felkészülésre. Ha rájátszásba jutunk, azt kihagyom, és megyek a válogatottba, ha hív a szövetségi kapitány.”

Mint Szuper Levente jelzi, megfelelő helyen van a vb-felkészüléshez. “Nagyon jó, hogy sok meccset játszunk, így jól fel tudok készülni. Hallottam, hogy sok edzőmeccs lesz a felkészülés alatt, úgyhogy ez pluszban nagyon jó hír.”

Amikor Szuper Amerikába szerződött, azt mondta, nagy motivációval érkezik ismét a tengerentúlra, meg akarja tudni, mire képes odaát, hat év szünet után, a sok fiatal tehetség között megállja-e harmincévesen a helyét. “Igen, emiatt mentem ki, és természetesen a feljebb lépés volt a célom. A szezonom nem is lehetne jobb. A CHL erősségével minden rendben, nincsenek már nagy különbségek. A pálya kicsi, a játék gyors és kemény. Mivel a csapatunk elég gyenge, rengeteg dolgom van a kapuban, és az első két és fél hónapban ezt olyan jól sikerült megvalósítanom, hogy kétszer is a liga legjobb kapusának választottak egy adott héten. Bár a számokat kevésbé tartom fontosnak, a statisztika alapján is messze a legjobb voltam akkor. Ebben az időben több megkeresés is érkezett AHL-es csapatoktól, három helyről is, de nem lett belőlük átigazolás.

Amikor először voltam profi Amerikában, akkor kicsit másképp mentek a dolgok. Ha valakinek huzamosabb ideig kifejezetten jól ment a játék, felhívták. Ez már nem így működik, a leghihetetlenebb szempontok miatt. Az egyik az, hogy rengeteg játékos, kapus van, és ezekben a ligákban jórészt fiatalok játszanak. A másik, hogy nagy részük rendelkezik NHL- vagy AHL-szerződéssel. A harmadik okot nevezhetjük viccesnek is: az ügynökeimtől azt a magyarázatot kaptam, hogy manapság már drága egy csapatnak ide-oda utaztatni a játékosokat azért, hogy kipróbálják őket. Komoly szempont most már az is, hogy melyik csapatok vannak közel egymáshoz földrajzilag.

Mint mondtam, három AHL-es csapat érdeklődött komolyan, de a végén nem történt semmi. Hogy őszinte legyek, ez a tény kicsit lelassított, el is vette egy időre a kedvemet, mert arra gondoltam, akkor mi értelme az egésznek. Az ember két és fél hónapon keresztül folyamatosan a legjobb, és mégsem történik semmi. Azért szerencsére nem maradtam konkrét ajánlatok nélkül. Európából öt csapattól is érkezett ilyen, keresett az Iserlohn (DEL), a Pontebba és a Ghardena (olasz), a Heilbronn (német másodosztály) és a Stavanger (norvég). Azért nem fogadtam el ezeket, mert szeretném befejezni, amit elkezdtem kint. Rengeteg a meccs, sok a munka a kapuban, és ami a legjobban motivál jelen pillanatban, hogy minél jobban fel tudjak készülni a vb-re.

Összességében nem volt rossz ötlet megint kipróbálni magamat Amerikában. Sok mindent megtudtam, okosabb lettem, megtapasztaltam, hogyan működnek a dolgok. Gondolom, az itteni jó szereplésemnek köszönhető, hogy ennyi érdeklődés volt Európából. Sokat segített még, hogy a világ egy csodálatos részére kerültem, sok élménnyel lettem gazdagabb. Otthonról is sokan látogattak meg az idén. Volt itt a menyasszonyom és a szüleim is. És legalább megtudtam azt is, hogy még mindig van keresnivalóm Amerikában. Ami meg a jövőt illeti, az a legfontosabb, hogy először jussunk fel valahogy az A csoportba, a többit majd utána meglátjuk.”

Szuper Levente nyáron sem pihen, újra megrendezi kapustáborát. Idén három turnust indít, mindhárom nyári hónapban egyet-egyet. Minden részletet, feltételt, jelentkezési lapot itt találnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s