Tenisz: Íme a Davis-Kupa csapatunk kerete

Hornok Miklós, Kellner Ádám, Gödry Levente, Bardóczky Kornél, Zsiga Máté és Balázs György (fotó: mtsztenisz.hu)

A magyar Davis Kupa csapat kapitánya, Hornok Miklós kijelölte a Ciprusra utazó csapatot, melyben Balázs Attila, Kellner Ádám, Bardóczky Kornél és Fucsovics Márton szerepel, tartalékként pedig Balázs Györgyre számít – írja a Magyar Tenisz Szövetség honlapja.

 

Hornok Miklós, férfi szövetségi kapitány, így nyilatkozott:
Ha minden információnk igaznak bizonyul, akkor idén Bagdathis nélkül áll fel ellenünk a ciprusi csapat, ahol Marcoson kívül jelenleg nincs más, az ATP ranglistán is jegyzett játékos.

Ugyan ismerjük Photos Kalliast, aki azért annak idején megpróbált előrejutni a ranglistán, de miután a 455. helyezésig eljutott 2009-ben, az idei évben nem találjuk már a ranglistán sérülés vagy a tour-ról való kiszállása miatt. Ugyancsak láttam nyáron az egyik junior játékosukat, aki akkor képes volt a Wimbledon utáni pihenőből 50 %-osan visszatérő Fucsovics Marcit is legyőzni, de mindjárt hozzá is teszem, hogy Marci rá egy hétre már csapat Európa Bajnok lett, és egy hónap múlva pedig US Open elődöntős volt, ami már inkább tükrözte a realitásokat.

Ezeknek az információknak a birtokában vágunk neki az idei első DC találkozónknak, amiben úgy néz ki, sikerült a jelenlegi legerősebb csapatunkat összeállítani.

Balázs Attila és Kellner Ádám szereplése megkérdőjelezhetetlen volt, szerencsére mindkettőjük készen áll a találkozóra. Fucsovics Marci tavalyi kiemelkedő junior szereplése és idei januári kínai 15 000 $-os future verseny elődöntős szereplése szintén nem adott okot a hezitálásra, így ő is ott lesz a találkozón. A jelenlegi negyedik pozíció volt számomra egyedül kérdéses, mert jelen pillanatban a 600. és a 800. helyezés között hárman is vannak, így Bardóczky Kornél, Balázs György és Varga Róbert is, most azonban az utóbbi 10-15 év eredményessége, korábbi Davis Kupa találkozókon meghatározó szerepe miatt Kornélt választottam.

A csapatnak ő tud kritikus helyzetben tartást adni, hihetetlen rutinjára nagy szükségünk lesz minden helyzetben, és nagyon fontos tapasztalatokat tud átadni a fiatalabb játékosainknak is, akiknek át kell majd venni a vezéregyéniség szerepét a későbbiekben.
Gyurinak fáradásos talpcsonttörése volt, hónapokat volt kénytelen kihagyni, így neki kell még pár hónap az igazi formába lendüléséhez. Robi is végig játszik a jelenlegi future versenyeken, de neki is szüksége van még több időre, hogy megjöjjenek a szükséges eredmények.

Így a csapat jelenlegi összeállítása összegezve a következő:
1. Balázs Attila ATP 200
2. Kellner Ádám ATP 333
3. Bardóczky Kornél ATP 667
4. Fucsovics Márton ATP 920
5. Balázs György ATP 715 (tartalék)
(2011. február 14-i ranglista)

A remélhetőleg sikeres első mérkőzés után is szeretném együtt tartani a csapatot, ezzel mindjárt utalnék arra az örömteli helyzetre is, hogy sikerült az egyéni érdekeken felülemelkedve az egész csapatnak rendszeresen együtt edzeni. Mindenképp rendkívül fontosnak tartom, hogy ez a pár játékos közösen tudjon dolgozni, mert nem sok játékost találunk a közelben, akik megfelelő szinten tudnának egymással egészségesen rivalizálva dolgozni a napi felkészülésben is.

A másik nagyon fontos szempont az lenne, hogy mindig a teljesítménynek kell főleg döntőnek lennie a csapatba kerüléshez, ezért továbbra is bő keretben szeretnék gondolkozni, és mindenkivel szoros kapcsolatban maradni.

A keménypályás DC-edzéseket Balázs Attila kihagyta, neki ugyanis két fontos marokkói salakpályás versenye van ezen ill. a jövő héten, Marci a zágrábi versenyre utazott, Varga Robi pedig Törökországban versenyez, Ádám, Kornél és Gyuri munkáját így Gödry Levi és Zsiga Máté segítette.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s