Férfi Vízilabda: A válogatott játékosok szerint Szívós Márton volt a legjobb 2010-ben

A nemzeti együttes honlapja, a vlv.hu körkérdés formájában megkérdezte a válogatott játékosokat ki hogyan értékeli a 2010-es esztendőt.

A szakportál 10 kérdést intézet a megelőző évről ahhoz a 24 játékoshoz, aki hivatalos mérkőzésen akár csak néhány percet is játszott a nemzeti színekben, 2010-ben. A szavazás során, mindössze egy vokssal győzött Szívós Márton, a Groupama-Honvéd játékosa, megelőzve az olasz Pro Reccóban játszó, s amúgy a szövetség által a tavalyi esztendő legjobbjának ítélt Madaras Norbertet. Érdekesség, hogy rajtuk kívül még öten kaptak szavazatot, sőt Madaras Szívósra, Szivós pedig Madarasra adta a voksát.

Az év mérkőzése a közvetlenül érintettek szerint egyértelműen a nyári, zágrábi Európa-bajnokságnak az a csoportmeccse volt, amelyen hosszú idő után a magyar válogatott ismét legyőzte a szerbek legjobbjait.
A legnagyobb meglepetés kategóriában szinte holtversenyben végzett az élen két váratlan fejlemény: a Honvéd kiemelkedő szereplése, Magyar Kupa-győzelme és az a “furcsaság”, hogy az olasz válogatott Európa-bajnoki döntőben játszhatott…

Az év góljának Hosnyánszky Norbertnek a bajnoki finálé ötödik meccsén parádés csavarral szerzett találata, 2010 legnagyobb csalódásának pedig az olaszokkal szemben elveszített Eb-elődöntő bizonyult.
A világ legjobb nem magyar játékosának a szerb Vanja Udovicicet választották a szavazatoknak csaknem a felével, a legjobb magyarországi idegenlégiós címet pedig Miho Boskovic, a Vasas horvát világbajnoka érdemelte ki. Madaras Norbert lett a múlt év legjobb, külföldön játszó magyar pólósa, megelőzve reccós társát, Benedek Tibort. Szavazatot kapott még Steinmetz Ádám, Kiss Gergely, Kásás Tamás és Varga Dénes is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s