Sem Németh, sem pedig Elek nem búsul

Sem a Fradival a Toulon elleni KEK-negyeddöntőre készülő Elek Gábor, sem pedig a Váccal a Holstebro elleni EHF-kupa-negyeddöntő előtt álló Németh András nem panaszkodik a sorsolásra – írja a handball.hu.

A francia bajnokság harmadik helyén álló Toulon/St Cyr Var HB keretében három francia válogatott is szerepel Siraba Dembelé, Audrey Deroin és Marie-Paule Gnabouyou személyében, rajtuk kívül a svéd nemzeti csapatot erősíti Tina Flognman és Islas Helgesson.

Az FTC vezetőedzője, Elek Gábor így vélekedett a KEK-negyeddöntő sorsolásról: “Látjuk, hogy a Toulon BL-résztvevő csapat, a Larviktól és a Valceától néggyel kapott ki, a Randerst pedig egy góllal verte. Jó csapattal kerültünk össze, nem állunk könnyű feladat előtt. Idegenben kezdünk, ez jó lehet számunkra. Nagyon szeretnénk tovább menetelni a KEK-ben, de nem fogjuk fel tragédiaként azt sem, ha ez nem sikerül. Kaphattunk volna rosszabb ellenfelet is a Metz, a Zvezda, vagy a Rosztov személyében is, de könnyebbet is. Nem vagyok elégedetlen a sorsolással, és főleg azzal a tendenciával, amit mostanában mutatunk. Éppen szervezem a videók begyűjtését a franciákról, és tervezzük az utazást is. Felvettük velük már a kapcsolatot is, hogy megbeszéljük, mikor szeretnének játszani, legutóbb például vasárnap léptek pályára. Ha olyan hittel és lelkesedéssel megyünk nekik, mint a Viborgnak, akkor jó párharcot láthatunk!

A dán bajnokság hatodik helyén álló Team Tvis Holstebro névsorában négy olyan játékos is helyet kapott, akik már szerepeltek a dán felnőtt válogatottban, név szerint Sandra Toft, Kristina Kristiansen, Anne-Kathrine Østergaard és Ann Grete Nørgaard. Ezen kívül Jenny Gustavson a svéd nemzeti csapatot erősíti, Nycke Groot Hollandiát, míg Rut Jónsdóttir az izlandiakat.

Németh András, a Vác trénere így kommentálta az EHF-kupa negyeddöntőjének sorsolását: A spanyol Saguntot és az orosz Ladát mindenképpen szerettük volna elkerülni, végül aztán a sors fintoraként összesorsolták őket. Mivel a dánok nem a mi águnkon szerepeltek az Európa-bajnokságon, ezért elég keveset láttam őket. A Holstebro egy új csapat, akik nem rég szerepelnek az élvonalban, tehát valószínűleg a válogatott játékosaik sem tőlük kerültek be a nemzeti együttesbe. Se lebecsülni, se túlértékelni nem kell őket. Az, hogy idegenben kezdünk, feltétlenül szerencsés, bár a Fradival volt egy olyan időszakunk, amikor fordítva szerettük, mert valamiért akkor ment jobban a szekér, ha idegenben zártuk a párharcokat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s