Magyar-szerb olimpiai együttműködés

Az All Star-kosárgála felvezetéseként együttműködési megállapodást írt alá szombaton Borkai Zsolt, a Magyar és Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke.

A nyilatkozat értelmében a két ország közös sporttudományi és szakmai konferenciákat, illetve edzőtáborokat rendez, emellett a szerb NBA-legenda felajánlotta segítségét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) is. “Mindketten érmet nyertük az 1988-as szöuli olimpián, én aranyat, Vlade ezüstöt, és külön öröm a számomra, hogy 23 év elteltével ez a fontos megállapodás ismét összehozott bennünket” – jelentette ki Borkai Zsolt.

A hazájában élő legendaként tisztelt Divac – aki elhozta Budapestre az ugyancsak világ- és Európa-bajnok Zarko Paspaljt, az olimpiai bizottság alelnökét – kifejtette: a magyar kosárlabdának ez a megállapodás fontos lépés lehet egy jobb jövő felé.

A délutáni gálának otthont adó Sportmax-Hegyvidékben tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke bejelentette, hogy a délelőtti rendkívüli közgyűlésen megtörtént az alapszabály-módosítás, így elindulhat a közelmúltban meghirdetett Új Pályán-program. “A közgyűlés 59 igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadta az új irányvonalat, amellyel visszahoztuk a döntéshozatalba az amatőröket, az utánpótlást és a megyéket, utóbbiak 750 játékos kiállításával plusz egy mandátumhoz juthatnak, mint ahogy a nemzetközi megméretést vállaló klubok is” – közölte az MKOSZ első embere. “Visszavettük a jogkört a tagozatoktól, elvégre a szövetség választott testülete a közgyűlés által felállított elnökség.”

A délelőtti programban lebonyolított B33 minitorna kapcsán elhangzott, hogy hamarosan pénzdíjas, tíz állomásból álló versenysorozat indul a három-három elleni játékban, és a május 29-i döntőt megnyerő győztes félmillió forinttal gazdagodik.

A kosárgála 15:30 órakor kezdődött a Dávid Kornél Team-Vlade Divac Team összecsapással.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s