Az új EU-s sportstratégia a téma Budapesten és Gödöllőn

Hétfőn és kedden Budapesten a különböző nemzeti és nemzetközi sportszervezetek összejövetelein, majd szerdán Gödöllőn, az uniós sportminiszterek informális találkozóján is az Európai Bizottság új sportstratégiájáról lesz szó – írja a telesport.hu.

A magyar fővárosban zajló eseményen 250 küldött előtt többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) képviselőinek jelenlétében Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős európai biztos kedden számol be terveiről.

“Elkötelezett vagyok a sport európai dimenziójának fejlesztése mellett – fogalmazott Vasziliu. “A budapesti és gödöllői megbeszélések az Európai Bizottság, a tagállamok és a sportban érdekelt felek számára lehetővé teszik, hogy prioritásokat határozzanak meg és közös fellépésekről egyezzenek meg a bizottsági javaslat alapján.”

A sportszervezek ülésén a bizottság január 18-án – A sport európai dimenzióinak fejlesztése címmel – kiadott közleményének megtárgyalása mellett lehetőség nyílik a közelmúltban az EU által finanszírozott, a bevándorlók társadalmi befogadását, a fogyatékosok sportolási lehetőségeit, a nemek közötti esélyegyenlőséget, a dopping elleni küzdelmet, a testmozgást segítő, s a sport terén az önkéntességet célzó projektek bemutatására. 2009 és 2010 során a bizottság 6 millió eurót meghaladó összeget biztosított közel 30 sportprojekt támogatására.

A gödöllői miniszteri tanácskozáson a bizottság januári közleményének megvitatása mellett első véleménycserére kerül sor majd a sportprojektek uniós szintű finanszírozásának lehetőségeiről, és szó lesz az EU-nak a dopping elleni küzdelemben betöltött szerepéről, továbbá az idősebb polgárok sportlehetőségeiről.

Forrás: telesport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s