F1: Barcelona és Melbourne visszaléphet a rendezéstől

Barcelona és Melbourne sokallja a Forma-1-es futamok rendezését, így az is előfordulhat, hogy mind a spanyol, mind az ausztrál város megválik a száguldó cirkusztól. – közölte a hírt a vezess.hu.

A Spanyol Nagydíjnak otthont adó Barcelonából ezzel együtt rossz hírek érkeznek, ahogy számos más helyszínen, náluk is sokallják, tarthatatlannak látják a versenyrendezésért eddig fizetett összeget. Ha nem sikerül olcsóbb szerződést kötni, a futam 2011 után kikerülhet a naptárból.

“A Forma-1-es verseny az idei évre garantált a pályán és talán 2012-re. Remélem, hogy a jövőben is maradhat, de ez a gazdasági helyzet alakulásán és a következő két futam eredményein múlik. Hadd legyek világos, a helyzet a következő: tudom, hogy milyen értékes dolog Forma-1-es futamot rendezni és hogy a motorsport hozzájárul a gazdaságunkhoz, mindent megteszek majd, de az igazságot nem rejthetjük el – a kiadásokat le kell faragni” – nyilatkozta Katalónia autonóm közösség elnöke, Artur Mas.

Úgy tudni, a barcelonai pálya szerződése 2016-ig szól, idén 13 millió eurót fizet a futamért a helyszín, de ez az Ecclestone-féle, évről évre emelkedő összegeket tartalmazó szerződése szerint a lejárat évében már kétszer ennyi lesz.

“Komoly költségvetési megszorításokra kényszerülünk, ez mindent érint. Át kell vészelnünk a következő két nehéz évet, és ha sikerül talpra állnunk, a további évekre szóló szerződés is más megvilágításba kerül” – hangsúlyozta Mas.

Spanyolország mellett Ausztráliában is baj van, az elmúlt három évben már számtalanszor felmerült, hogy Victoria állam és Melbourne önkormányzata sokallja a verseny rendezésének költségeit, és most a futamnak otthont adó Albert Park körzetének parlamenti képviselője is a nagydíj ejtése mellett érvelt.

“Lehet, hogy 1996-ban jó üzlet volt a nagydíj, amikor még csak 1,7 millió dollárba került a kormányzatnak, de a csökkenő látogatószámok és az adófizetők által állt 50 milliós számla miatt a kormánynak ideje lenne lezárni a dolgot. A növekvő költségek, a csökkenő nézőszám, a kiábrándult helyi lakosok és az ambivalens melbourne-i polgármester számomra azt mutatják, hogy itt az ideje megköszönni az eddigieket és udvariasan elutasítani a további szerződéshosszabbítást” – mondta felszólalásában Michael Danby.

(forrás: http://www.vezess.hu)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s