Nem lesz futam Bahreinban

A fővárosban egy hete zajló rendbontások, erőszakos cselekmények, a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt törölték a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, a világbajnokság március 13-án esedékes nyitóversenyét – ezt a GP szervezői közölték hétfőn.

A fővárosban egy hete zajló rendbontások, erőszakos cselekmények, a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt törölték a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, a világbajnokság március 13-án esedékes nyitóversenyét – ezt a GP szervezői közölték hétfőn. Bahrein fővárosában múlt hétfőn robbant ki a politikai és szociális reformokat követelő síiták tüntetése. El-Manáma központját az ellenzék tartja ellenőrzés alatt. Ez az első eset, hogy politikai okokból törölni kell egy futamot a Forma-1-ben. Szalman bin Hamad al-Kalifa, az ország trónörököse telefonon értesítette Bernie Ecclestone-t, az F1 elsőszámú irányítóját arról, hogy elmarad a verseny.
Ecclestone kifejezte reményét, hogy a bahreini GP, amely 2004 óta szerepel a száguldó cirkusz programjában, mielőbb visszatér és újra rendezhetnek versenyt a szahíri pályán.

Egyelőre nincs hír arról, hogy pótolják-e valamikor az év folyamán az eredetileg húsz versenyből álló vb első futamát; az idénynyitó viadal így március 27-én lesz Melbourne-ben, és a november 27-én esedékes brazil GP-vel ér véget a sorozat.

Az arab országban zajló megmozdulások miatt az utóbbi napokban a nemzetközi szövetség több vezetője és a pilóták is jelezték, hogy jobb lenne törölni a versenyt. Ecclestone vasárnap azt mondta, ő maga nem látja át a helyi viszonyokat, és a bahreini trónörökösre, Szalman bin Hamad al-Kalifára bízza a GP-viadal sorsát.

Bahrein fővárosában múlt hétfőn robbant ki a politikai és szociális reformokat követelő síiták tüntetése. El-Manáma központját az ellenzék tartja ellenőrzés alatt.

Ez az első eset, hogy politikai okokból törölni kell egy futamot a Forma-1-ben.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s