MLSZ: Elhalasztották a tárgyalást a bírókkal kapcsolatban

Kedden Csák János, Lengyel Kolos és Selmeczi Krisztián játékvezetői tevékenysége kapcsán hozott határozatot az MLSZ fegyelmi bizottsága. Az FB a tárgyalást elhalasztotta, az új határnap 2011. március 22., 13 óra – írja az mlsz.hu.

Az FB kezdeményezi, hogy az MLSZ elnöksége a Fegyelmi Szabályzat 6. § (4) bekezdése alapján vegye fel a kapcsolatot FIFA-val annak tisztázása érdekében, hogy a 2011. február 9-én megtartott Bulgária-Észtország barátságos válogatott mérkőzés hivatalos nemzetek közti mérkőzésnek minősül-e, és amennyiben igen, akkor indítványozza, hogy a fegyelmi eljárást a FIFA utalja az MLSZ hatáskörébe.

A Fegyelmi Szabályzat említett passzusa a következőképp szól:

A hivatalos nemzetek közötti mérkőzésen, vagy a FIFA, az UEFA – illetve külföldi labdarúgó szövetség, sportszervezet – által szervezett bajnokságban, kupákban, tornákon résztvevő sportszervezet, labdarúgó, sportszakember által elkövetett cselekmény elbírálására az MLSZ Elnöksége akkor kezdeményezi a fegyelmi eljárást, ha fegyelmi vétség alapos gyanúja áll fenn, és a FIFA, az UEFA – illetve a külföldi Labdarúgó Szövetség, sportszervezet – nem folytatott le fegyelmi eljárást, azt az MLSZ hatáskörébe utalta, vagy annak lefolytatására az MLSZ-t kérte fel.

A szoros határidő miatt a bizonyítás felvételével, vagyis a meghallgatásokkal nem késlekedhettek a bizottság tagjai. Az FB mai döntését közel öt órás meghallgatás előzte meg, ezt követően született meg a testület hatáskörét tisztázni kívánó döntés.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s