Bulath Anita elhagyja a Lokit

Távozik a DVSC együttesétől a válogatott kiválósága, Bulath Anita, aki szóban már megegyezett a Veszprém mel, ahol a hírek szerint bombaerős csapat épül. A handball.hu interjút készített a nagyszerű balátlövővel.

handball.hu: Mi a helyzet a sérüléseddel? Elevenítsd fel kérlek, hogy mikor szerezted, és milyen típusú a probléma?
Bulath Anita: Hat hete edzésen kitámasztottam a lábam, aminek következtében nyolc centis szakadás keletkezett a vádlimban. Szerencsére most már egyre jobban vagyok, és ha csak minimális feladatok erejéig is, de kezdek beállni az edzésekre, szóval kezdem összeszedni magam.

handball.hu: A bajnokságban – kisebb meglepetésre – 34-30-ra kikaptatok az Alcoától, amelynek következtében azután visszaestetek a harmadik helyre. Mennyire tört ez le Titeket?
Bulath: Keressük a vereség okát, de azt mi is tudjuk, hogy nem voltunk elég összeszedettek a pályán. A védekezésünk majdnem az egész mérkőzés folyamán nulla volt. Az első tíz percben még kézilabdáztunk, de aztán olyan alapvető hibákat követtünk el, amikkel nem lehet mérkőzést nyerni. A rossz indítások, a pontatlan passzok rányomták a bélyegüket az egész meccsre. Nincs semmi sem veszve, hiszen hátravan még három mérkőzésünk, amiket ha hozni tudunk, akkor feljöhetünk az alapszakasz második helyére.

handball.hu: Csütörtökön kisorsolták a Magyar Kupa elődöntőit, ahol kiderült, hogy a Váccal mérkőztök majd meg. Mit szólsz ehhez a párosításhoz?
Bulath: Mindegy, hogy a Fehérvárt, vagy a Vácot kapjuk, bár szerintem a Vác egy picit nehezebb lesz, de át kell hogy verekedjük magunkat rajtuk. A Magyar Kupa-meccs előtt még játszunk egy találkozót ellenük a bajnokságban, úgyhogy remélem, hogy nem lesz probléma.

handball.hu: Mit szólsz ahhoz, hogy a németek elleni világbajnoki selejtezőmeccsek előtt több meghatározó játékos is visszatér a válogatottba?
Bulath: Ha a magyar kézilabdának erre van szüksége ahhoz, hogy megverjük a németeket, akkor egyértelmű, hogy mindenkire szükség van. Ha ezzel jó eredményt tudunk elérni, akkor akit lehet, mozgósítani kell. A németeket mostanában meg szoktuk verni, és náluk sincs kolbászból a kerítés. Többen is lemondták a válogatottságot, fiatalítanak, ráadásul problémájuk volt az edzőjükkel is. Éppen ezért a kicsit öntelt német mentalitás most talán nem kerül annyira előtérbe. Ötven-ötven százalékot adok a párharc győztesének, de ha mi odatesszük magunkat, akkor egységesen meg tudjuk őket verni.

handball.hu: A szurkolók arról suttognak, hogy elhagyod a Lokit. Igaz ez a hír?
Bulath: Valóban nem maradok a Debrecennél, hanem a Veszprémhez igazolok. Szóban már megbeszéltük a részleteket, már csak a kontraktus hosszáról kell egyeztetnünk. A napokban aláírom a szerződésemet, ezután ígérem, hogy elmondom, mi a klubváltás oka.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s