Az EU megvizsgálná az átigazolások rendszerét

Az Európai Bizottság sportért felelős biztosa, Andrula Vasziliu aggasztónak tartja, hogy az átigazolási összegek útja nem nyilvános – számolt be a Magyar Rádió.

Európa sportstratégiájáról is tárgyaltak Budapesten. A 2014 és 3020 között a sport külön fejezet lesz a költségvetésben. A sportstratégia egy fontos kérdése a doppingszerek elleni küzdelem. Az Európai Bizottság sportért felelős biztosa, Andrula Vasziliu rádiónknak elmondta, hogy oktatással is lehet tenni azért, hogy a fiatal sportolók ne szokjanak rá a doppingszerekre. De tagadhatatlan, hogy a dopping jelen van a sportban, és ez ellen tenni kell.

A nagy érdeklődésre számot tartó sportesemények közvetítési jogát sok esetben kódolt tévécsatornák szerezték meg, tehát csak egy viszonylag szűk réteg láthatja ezeket a rendezvényeket. Az Európai Bizottság azt szeretné, ha minden országban lenne néhány olyan sportág, amelynek ingyenes, mindenki számára elérhető lenne a közvetítése. A sportért felelős biztos hangsúlyozta, nincs lista ezekről a sportágakról, hiszen az a legjobb, ha a tagállamok maguk döntik el, melyik sportok kerüljenek ebbe a körbe. Elképzelhető, hogy országonként más-más sportok lennének ingyenesek.

A sportért felelős biztos az átigazolások ügyével szeretne foglalkozni, mert úgy érzi, számos probléma van ebben a körben. Kétségesnek tartja, hogy a mai átigazolási összegek beleférnének a pénzügyi fair play kereteibe, ráadásul a pénzek útja nem nyilvános, nem tudni mit kapnak a játékosok, a klubok és az ügynökök.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s