Kajak-Kenu: Új csodákra készül az ifjúsági korosztály

A januári Héraklész díjátadó gálára elkészült pontrendszerből kiderül: az utánpótlás területén is a kajak-kenu volt a legeredményesebb hazai sportág 2010-ben. Versenyzőink összesen 66 pontot szereztek, majdnem kétszer annyit, mint a második helyen záró vívás. Hogy 2011-ben mit várhatunk a fiataloktól, arra Hüttner Csaba szövetségi kapitány válaszolt honlapunknak – írja a szövetség honlapja.

Ismét lenyűgöző mindaz, amit 2010-ben az utánpótlás korosztályokban elért a magyar kajak-kenu sport. 2011-ben is tartható lesz ez a kimagasló színvonal?

Erre törekszünk – mondja Hüttner Csaba. – A hátterünk megfelelő ahhoz, hogy jó eredményeket érhessünk el, elegendő anyagi támogatást és kellő odafigyelést kapunk, amelynek köszönhetően ez a korosztály is kiváló körülmények között tud felkészülni az esztendő nagy versenyeire. Az idén világ- és Európa-bajnokságot is rendeznek az ifjúsági korosztály számára, ami azt jelenti, hogy az elmúlt éveknek megfelelően az idén is A és B csapatokat versenyeztetünk majd. Ez azért is jó, mert nagyon erős csapattal tudunk a világbajnokságra utazni, ugyanakkor nagyon sok versenyzőnek tudunk megmérettetési, éremszerzési lehetőséget biztosítani.

A 2010-es esztendő végén több alapversenyző is búcsút intett az ifi korosztálynak. Kik lehetnek az idén a magyar válogatott kulcsemberei?

Bár valóban több tehetséges és eredményes kajakos és kenus is korosztályt váltott, nem mondom azt, hogy nagy érvágás érte az ifi korcsoportot, hiszen minden évben minden szakágban hozni tudjuk a kimagasló eredményeket, új arcokat, új csodákat tudunk megmutatni a világnak. A hölgyeknél a nemzetközi mezőny egyik legerősebb versenyzője, Farkasdi Ramóna mellett Hagymási Réka és Nagy Flóra is húzóember lehet. Fiú kajakban Noé Bálint, Tótka Sándor, Homoki Márk, Székely Máté és Urbán Bence szállíthatja majd a dobogós eredményeket, míg kenuban Petkó András és Korisánszky Dávid toronymagasan a legjobbja lehet a korcsoportjának.

Elképzelhetőnek tartja, hogy az augusztusi szegedi MOL felnőtt világbajnokságon bárki közülük labdába rúgna?

Nem hiszem, a két korosztály egészen más dimenzió. Kammerer Zoltán annak idején ifiként tudott olimpiára utazni, de húszévente születnek olyan tehetségek, mint Kamera, Csipes Ferenc vagy Gyulay Zsolt. Sajnos, több számomra tehetségesnek vélt versenyző adja fel az U23-as korcsoportba lépve, de aki nem kényelmesedik el, és tisztában van vele, hogy továbbra is csak kemény munkával tud célt érni, az már a felnőtt korosztályban sem érezheti magát elveszettnek. Jó példa erre Kozák Danuta, Hegyi Zomilla, Csipes Tamara vagy Dudás Miklós. Ők egykoron ifjúsági világbajnokok voltak, és egy-két év leforgása alatt a felnőtt mezőnyben is jelentős sikereket értek és érnek el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s