Konkoly Csaba: “Feltornásztuk a tippmixes esélyeinket”

Szombaton reggel hét órakor útra kelt Lipcsé be a Győri Audi ETO együttese. Este már edzést is vezényel Konkoly Csaba a lányoknak, hogy aztán vasárnap 14.30-tól ismét megmérkőzzenek a felek. A handball.hu interjút készített a győri szakemberrel.

handball.hu: Meg tudtátok tartani a Larvik ellen mutatott szenzációs formátokat az elmúlt két hétben?
Konkoly Csaba: Mind a fejekben, mind pedig a lábakban úgy készültünk, hogy meg tudjuk tartani. Hogy ez hogy sikerült, az értelemszerűen a következő BL-mérkőzésen fog megmutatkozni. Igyekeztünk hasonló felkészüléssel, edzésmunkával és elméleti felkészüléssel, videózásokkal tartani a továbbiakban is a tüzet.

handball.hu: A szurkolók szerint az a csapat, amely a BL legnagyobb favoritjának tartott Larvikot ilyen magabiztosan legyőzi, talán a sorozat fő esélyesévé lépett elő. Te ezt hogy látod?
Konkoly: A szurkolók sok mindent mondanak. Amikor a Lipcse ellen nyögvenyelősen nyertünk, akkor sehová se tettek bennünket, most pedig feltornásztuk a tippmixes esélyeket magunk mellett. A viccet félretéve, az a lényeg, hogy még nagyon messze van a sorozat vége. Még három igen fontos mérkőzésünk hátravan, hogy megszerezzük a csoport első, vagy második helyét, tehát továbbjussunk. A két legfontosabb meccs pedig ezután az elődöntőbe, majd a döntőbe jutásért zajlik, a finálé pedig ismét a pillanatnyi formaidőzítés kérdése, ahol apró nüanszokon múlnak a dolgok. Ettől függetlenül a csapat önbizalmának, és a felkészülés eredményességébe vetett hitének nagyon jót tett a Larvik elleni győzelem, de itt pontot teszünk, megállunk, mert szeretnénk a földön maradni. Tudjuk, hogy a Larvik nem fog mindig így játszani, mert annál jobb csapat, hogy ekkora legyen köztünk a különbség, erre választ adhat az itthoni visszavágó, ahová biztosan jóval felkészültebben fognak érkezni.

handball.hu: Vasárnap azzal a Lipcsével találkoztok, amellyel Győrben már megmérkőztetek. Hogyan emlékszel vissza arra a találkozóra?
Konkoly: Úgy, hogy nem igazán voltunk taktikailag a topon. Nem sikerült azokat a feladatokat végrehajtanunk, amelyeket elképzeltünk és megbeszéltünk. Ennek a sikertelenségnek köszönhetően aztán egy szorosabb hazai mérkőzést játszottunk. Nem magyarázkodásképpen, de a Lipcse nagyon fegyelmezett, sok labdaátadással tarkított, precíz, “biztonsági” kézilabdát játszott, és egy igen határozott védőfalat vont Schülke kapus elé, ami aztán duplán megnehezítette a dolgunkat, mert szinte gólig járatták a labdát. Így nehéz volt a mi játékunkat megmutatni, ráadásul nem is azokat a területeket támadtuk meg, amelyeket előzetesen megbeszéltünk, tehát megnehezítettük egy kissé a magunk dolgát. Természetesen örültünk a győzelmünknek, hiszen minden egyes Bajnokok Ligája-diadal óriási jelentőséggel bír, és hozzá kell tennem, hogy itt jöttek elő a Volgográdban megszerzett pontjaink is.

handball.hu: Azt tudjuk, hogy a Lipcsében többen is betegséggel bajlódnak, de mi a helyzet az ETO háza táján?
Konkoly: Nem tudom, hogy mennyire igaz ez a hír, de nem is nagyon foglalkoztunk vele, ugyanúgy készültünk, mintha komplett csapat ellen játszanánk. Ráadásul ha egy igazi alakulat – és a Lipcsét ilyennek ismertük meg – nehéz helyzetben van, az általában meg szokta sokszorozni az erejét. Nálunk Spiridon és Pálinger kihagyta az elmúlt másfél hetet, hiszen Simona kisebb térdsérüléssel bajlódott, Katinak pedig visszatért a bordafájdalma, ami okvetlen pihentetést vont maga után. Ő már három-négy napja szinte százszázalékosan edz, míg Spiridon csütörtökön kezdte el a tréningeket.

Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport, 4. forduló
HC Leipzig – Győri Audi ETO KC
vasárnap, 14.30
Lipcse
Játékvezetők: Andrej Gousko, Siarhej Repkin (fehéroroszok)
TV: Viasat3 – ÉLŐ

A csoport másik mérkőzése:
HK Dinamo Volgográd – Larvik HK
szombat, 12.00 (magyar idő szerint)
Volgográd, Dinamo Sportcsarnok
Játékvezetők: Bogdan Nicolae Stark, Romeo Mihai Stefan (románok)
Internetes élő közvetítés: http://www.ehftv.com

Bajnokok Ligája, a 2. középdöntő-csoport állása
1. Győri Audi ETO KC 3 3 0 0 76-60 16 6 pont
2. Larvik HK 3 2 0 1 83-69 14 4 pont
3. HK Dinamo Volgográd 3 1 0 2 69-89 -20 2 pont
4. HC Leipzig 3 0 0 3 66-76 -10 0 pont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s