F1: Jönnek a horvátok?

A déli szomszédunk is beszállna a Forma-1-be.

A sajtóinformációk szerint a horvát kormány megállapodott Bernie Ecclestone-nal,a Forma-1 urával, hogy a közeljövőben Zágráb mellett rendezzék meg az első horvát nagydíjat. A vezess.hu információja szerint az elképzelés szerint 2012-ben a fővárostól, Zágrábtól 35 km-re fekvő Bistrában egy völgyben építenének fel a Hermann Tilke által tervezett pályát. Az Ausztriából Szlovénián keresztül érkező A2-es autópálya közelében helyezkedne, azaz kiválóan megközelíthető helyszín. Fejlesztésére 300 millió eurós magántőkét szánnak, a 70 ezer ülőhelyes pálya mellett szálloda, sportpályák, szabadtéri koncerthelyszín és 25 ezer autó befogadására alkalmas parkoló is épülne.

Ha minden jól megy, az építkezés jövőre kezdődik, a versenypálya 2014-re, a teljes létesítménykomplexum pedig 2016-ra készül el.

Az elmúlt időszakban felmerült többek között Szerbia, Bulgária, Oroszország, Szlovákia neve, mint lehetséges helyszín. Egy biztos a magyar pályával 2016-ig van egy érvényes szerződés. Azután mi lesz, ezt nem lehet tudni…

F1: Jönnek a horvátok?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s