“Mutassuk meg, hogy a foci a békés, normális emberek ünnepe!”

Íme a ferencvárosi és az újpesti polgármester gondolatai – írja az ftc.hu.

Mindketten futballrajongók vagyunk. Úgy gondoljuk, ideje összefognunk annak érdekében, hogy az Újpest-Fradi rangadók a jövőben újra csak a sportról, a futball szeretetéről, a sportszerű szurkolásról, a családi és közösségi élményről szóljanak.
Mindketten ott leszünk a két csapat soron következő mérkőzésén az Üllői úti stadionban április elsején, hogy együtt buzdítsuk a csapatunkat a szurkolókkal.
Elsősorban focidrukkerként, a szurkolók nevében szerveztünk egy találkozót a Fradi pályára a két klub legendás játékosaival, annak érdekében, hogy közösen elmondjuk, megmutassuk: a sport nem elválasztja, hanem összeköti az embereket.
Arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy a sport a béke világa, mert az igazi sportemberek és igazi szurkolók tisztelik az ellenfelet, elítélik a gyűlölködést és az erőszakot.
Úgy gondoljuk, mi a példamutatással tudunk a legtöbbet tenni ennek érdekében, hogy a mérkőzések a jövőben a sportról, a szurkolásról, a közösségi élményről szóljanak.
Mindketten ifjú korunk óta rendszeresen járunk futballmeccsekre, ezért tudjuk, hogy a szurkolók nagyon nagy többsége békés, törvénytisztelő ember, aki a sport szeretetéért jár mérkőzésekre. Akik a balhét keresik, elenyésző kisebbségben vannak. Mi hiszünk abban, hogy széleskörű összefogással jobb belátásra bírhatjuk őket. Ebben mindenkinek akad tennivalója, a rendfenntartóknak, a kluboknak, és nekünk, a békés szurkolók józan többségének.
Az igazi focimeccs hangulatához éppúgy nélkülözhetetlenek a gyermekes családok, mint a csapatukat végig buzdító, éneklő szurkolótáborok. Újpest polgármestere a Fradi elleni meccsre is a szervezett újpesti csoporttal érkezik, hisz ott van igazi hangulat. Ferencváros polgármestere szintén a lelátón buzdítja csapatát.
Minden ferencvárosi és újpesti drukkert arra kérünk, jöjjenek el és mutassuk meg, hogy a foci a békés, normális emberek ünnepe!

Wintermantel Zsolt
Újpest polgármestere

Bácskai János
Ferencváros polgármestere

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s