Birkózó-Eb: Sleisz és Sastin is ötödik

Két ötödik helyet szereztek a magyarok a dortmundi birkózó Eb-n.

Az 59 kilós Sleisz Gabriella és a 63 kg-osok között szereplő Sastin Marianna egyformán kikapott a bronzmérkőzésen, így mindketten az ötödik helyen végeztek a dortmundi birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Sleisz a nap során előbb legyőzte a montenegrói Mirjana Martinovicot, majd kikapott az azeri Julija Ratkevicstől, a vigaszági első mérkőzésén viszont megint nyert, mégpedig az olasz Simona Corbani ellen. A bronzcsatában a brit színekben szereplő, 2006-ban ukránként Európa-bajnok Olga Butkevics volt az ellenfele, aki két menetben kerekedett felül rajta. Az elsőben egy átfordítással és egy mögé kerüléssel került előnybe riválisa (0-4), aztán három mögé kerüléssel hozta a második szakaszt, melyben kitolásért kapta egyetlen pontját Sleisz (1-3).

Sastin, aki eredeti súlycsoportjában, 59 kg-ban világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes, az olimpia műsorán is szereplő 63 kg-os kategóriában pedig vb-ötödik, a lengyel Monika Ewa Michalik és az olasz Maria Diana elleni győzelmét követően az elődöntőben kikapott a bolgár színekben versenyző Tajbe Musztafa Juszeintől, végül a harmadik helyért rendezett mérkőzésen is vereséget szenvedett, mégpedig az orosz Inna Trazsukovától. Az első szakaszban egyetlen pont született, azt az orosz kapta amiért kitolta a szőnyegről Sastint (0-1), a másodikat a magyar birkózó magabiztosan nyerte egy szép dobásnak köszönhetően (3-1), a vége viszont megint az orosznak sikerült jobban, kitolással és ellenfelének megítélt büntetőponttal hozta a menetet (0-2).

Szerencse Mónika (67 kg) és Godó Kitty (72) hamarabb befejezte szereplését. Mindketten kikaptak az első mérkőzésükön, legyőzőjük pedig nem jutott el a döntőig, így a vigaszágon sem folytathatták menetelésüket.

A második versenynap végeredményei

59 kg (16 induló)
Bronzmérkőzések: Butkevych – Sleisz 4:0, 3:1, Vaszilenko – Vescan 1:1, 2:1. Döntő: Ratkevics – Paic 3:0, 3:0-nál tus.
Európa-bajnok: Julija Ratkevics (Azerbajdzsán)
2. Georgina Paic (Románia)
3. Olga Butkevych (Nagy-Britannia) és Ganna Vaszilenko (Ukrajna)
5. Sleisz Gabriella (Magyarország) és Adeline Vescan (Franciaország)

63 kg (21)
Bronzmérkőzések: Trazsukova – Sastin 1:0, 1:3, 2:0, Zamula – Skujina 1:0, 1:1+, 3:0-nál tus. Döntő: Osztapcsuk – Juszein az 1. menetben 4:3-nál tus.
Európa-bajnok: Julija Osztapcsuk (Ukrajna)
2. Tajbe Juszein (Bulgária)
3. Inna Trazsukova (Oroszország) és Oleszja Zamula (Azerbajdzsán)
5. Sastin Marianna (Magyarország) és Laura Skujina (Lettország)

Forrás: telesport.hu/Magyar Birkózó Szövetség

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s