Jégkorong-vb, Div. I.: Megkezdte a munkáját a Sator-csapat

Ted Sator (kb/sportmenu.hu)

Szombaton két edzéssel elkezdte a közvetlen felkészülést az április 17-én rajtoló budapesti divízió I-es világbajnokságra a magyar válogatott – adta hírül a Magyar Jégkorong Szövetség honlapja.

A csapat a felkészülés nagy részét Káposztásmegyeren tölti, így természetesen a nyitó napon is a Jégpalotában edzett – egyszer délelőtt, egyszer kora este. A tréningeket a Ted Sator, J. P. MacCallum, Énekes Lajos edzői trió irányítja. Ted Sator szövetségi kapitány eredetileg 24 játékossal kezdte volna meg a munkát, ám végül úgy döntött: a tartaléknak jelölt három hokis közül Berta Ákos és Nagy Gergő is álljon munkába. Ahogy azt Énekes Lajos az icehockey.hu-nak elmondta: ebből a keretből kerül ki a hétfői, zalaegerszegi meccsen a pályára lépő csapat. Mint arról már többször beszámoltunk, a mieink ellenfele Horvátország lesz.

Noha a szombati csak az első munkanap volt, a szakmai stáb keményen megdolgoztatta a társaságot. Ugyanakkor változatos, gyors, pörgős gyakorlatok váltogatták egymást. A palánkra felakasztott táblára hol Ted Sator, hol J. P. MacCallum rajzolta fel a következő feladatot, de a szövetségi kapitány egy-egy játékosnak külön is elmondta, mi volt, ami tetszett az elvégzett gyakorlatban, és miben kellene javítani.
Vasárnap szintén két edzés lesz, majd hétfőn következik a zalaegerszegi meccs, s azután az első keretszűkítés.

A jelenleg együtt dolgozó keret:
Kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas HC)
Hátvédek: Hegyi Ádám (Dab.Docler), Jobb Dávid (Sapa Fehérvár AV19), Kiss Dániel (Dab.Docler), Láda Balázs (Miskolci JJSE), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas HC), Svasznek Bence (Vasas HC), Szirányi Bence (Vasas HC)
Csatárok: Azari Zsolt (Dab.Docler), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Berta Ákos (Vasas HC), Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Jánosi Csaba (FTC-Orangeways), Kiss Ákos (Dab.Docler), Magosi Bálint (Dab.Docler), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (Vasas HC), Tóth Adrián (Sapa Fehérvár AV19), Vaszjunyin Artyom (Sapa Fehérvár AV19)

A felkészülési program:
2011. április 4. hétfő 18.00 óra Magyarország–Horvátország, Zalaegerszeg
2011. április 8. péntek 19.00 óra Magyarország–Szlovénia, Budapest/Jégpalota
2011. április 9. szombat 19.00 óra Magyarország–Szlovénia, Székesfehérvár
2011. április 12. kedd 19.00 óra Magyarország–Ukrajna, Budapest, Jégpalota
2011. április 13. szerda 18.00 óra Magyarország–Ukrajna, Dunaújváros

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s