MLSZ-MSOSZ együttműködés

Dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára és Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke pénteken a Művészetek Palotájában ünnepélyes keretek között írta alá a két sportszervezet közti együttműködési megállapodást – számolt be az MLSZ honlapja.

Az eseményen az MSOSZ részéről jelen volt Dr. Jády György sportigazgató, valamint Hrutka János, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség labdarúgás nagykövete, az MLSZ részéről pedig Őze Tibor Grassroots manager és Várkonyi Attila, az MLSZ Grassroots nagykövete

A megállapodás – többek között- tartalmazza az értelmi fogyatékos labdarúgók versenye közös lebonyolításának részleteit, melynek döntőjét az MLSZ 2011 júniusában, a Nyári Grassroots tábor keretein belül rendezi meg.

– Az értelmileg sérült emberek körében is a labdarúgás a legnépszerűbb sportág. Meggyőződésem szerint az MLSZ és az MSOSZ együttműködése új távlatokat nyit az értelmi fogyatékosok labdarúgásának fejlődésében – mondta Dr. Jády György a megállapodás aláírását követően.

Az együttműködés következő állomásaként május 25-én a székesfehérvári UEFA Grassroots

Nap rendezvényein az értelmi fogyatékos labdarúgók is részt vesznek.

– A szövetségek Grassroots-programjainak minősítésénél az UEFA kiemelten foglalkozik a hátrányos helyzetű emberek labdarúgásával – fogalmazott Őze Tibor. – Az MLSZ Grassrots filozófiája: „Egy életen át kell játszani! Mindenki, Minden időben, Mindenhol”. Ezen filozófia szellemében Grassroots programunk négy szociális elemet tartalmaz melynek külön felelőse van Petrika Ibolya személyében.

A szerződés aláírása csak első lépése az együttműködésnek, hiszen az azt követő megbeszélésen dr. Vági Márton és Lengyel Lajos megállapodott abban, hogy az év második felében egy kibővített és hosszú távú stratégiai együttműködés részleteit is kidolgozza a két szövetség.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s